Θηβαίος: Δεν ψήφισα Τσίπρα, αλλά υποστήριξα το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα

20:19 16/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Ποιος δεν έχει σιγοτραγουδήσει το «Πόσο πολύ σ’αγάπησα», κάποια στιγμή της ζωής του; Η φωνή του σε αγγίζει και σε διαπερνά. Κρατάει χαμηλούς τόνους και η επιτυχία του δεν οφείλεται σε δημόσιες σχέσεις. Ο Χρήστος Θηβαίος, προέρχεται από οικογένεια ηθοποιών, ασχολήθηκε από μικρός με τη μουσική και έχει αναπτύξει μεγάλες φιλίες, με το Θάνο Μικρούτσικο, τον Γιάννη Χαρούλη και τον Μίλτο Πασχαλίδη. Μιλά με άνεση για την πολιτική, δεν ψήφισε Τσίπρα

παρότι τραγούδησε στην συναυλία για το ΟΧΙ, ενώ δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Πέρασε σε κάποια περίοδο της ζωής του κατάθλιψη, δεν φοβάται το θάνατο και τα γηρατειά, ενώ αυτό που θέλει να αλλάξει είναι ο επιθετικός του εαυτός.

Μ.Σ Εμφανίζεστε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Θέλω να μου πείτε λίγα λόγια για την συνεργασία σας με το Θάνο Μικρούτσικο.

Χ.Θ «Ο Θάνος μου έκανε την πρόταση να συνεργαστούμε ξανά επί σκηνής. Του άρεσε «Το σιδερένιο νησί», ο τελευταίος δίσκος μου, και θεώρησε ότι μπορεί να συνδυαστεί με την «Ομίχλη των καιρών» -τον νέο κύκλο τραγουδιών του. Χάρηκα παρά πολύ».

Μ.Σ Όπως μαθαίνουμε, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο γεμίζει ασφυκτικά.

Χ.Θ «Στο πρώτο μέρος είναι ένα είδος μουσικής παράστασης με αφηγήσεις και τραγούδια, τα καινούρια τραγούδια του Θάνου, και τα δικά μου. Τα τραγούδια του Θάνου ερμηνεύει η Μαριάννα Πολυχρονίδη, η οποία στο δικό μου μέρος λειτουργεί ως αφηγήτρια. Πρόκειται για παράσταση -γι’ αυτό και ζητείται ευγενικά να κλείσουν τα κινητά. Τώρα, από το τέλος του πρώτου μέρους και όλο το δεύτερο μέρος είναι αυτή η γιορτή με τα γνωστά τραγούδια, του Θάνου και τα δικά μου, κι άλλων συναδέλφων που συμμετέχει όλος ο κόσμος και μάλιστα ζητάμε να ανοίξουν και τα κινητά για να μοιραστούν αυτήν την στιγμή με τους φίλους τους».

Μ.Σ Ποιες συνεργασίες σας έχετε ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια και μείνατε πολύ καλοί φίλοι;

Χ.Θ «Μπορώ να ξεχωρίσω μετά από τόσα χρόνια τον Γιάννη Χαρούλη, τον Μίλτο Πασχαλίδη, και σίγουρα τον Θάνο Μικρούτσικο»

Μ.Σ Το «Πόσο πολύ σ’αγάπησα» είναι ένα τραγούδι που έχει αγαπηθεί παρά πολύ από τη στιγμή που ακούστηκε για πρώτη φορά στο Μεγάλο Θυμό. Υπήρξε η φήμη ότι κρύβει την τραγική ιστορία μίας κοπέλας που σκοτώθηκε σε τροχαίο. Είναι έτσι;

Χ.Θ «Όχι, όχι, αυτή την ιστορία την έχω ακούσει και για το «Ημερολόγιο». Δεν ισχύει σε καμία περίπτωση η απώλεια. Το ότι μπορεί να ισχύσει μία απώλεια που μπορεί να βιώνει ο καθένας, είναι μέρος της συνταγής ενός τραγουδιού, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για το ποίημα της Κατίνας Παίζη, αδελφή της Αλέκας Παίζη, το οποίο είναι ένα μεγάλο ποίημα, κι από αυτό ο Βασίλης Δημητρίου, ο συνθέτης, πήρε κάποια κομμάτια, έγραψε αυτό το τραγούδι, για το σίριαλ τον «Μεγάλο Θυμό», στο οποίο συμμετείχα»

Μ.ΣΠοια είναι η γνώμη σας για τα παιδιά που πηγαίνουν στα talent shows; Υπάρχουν κατά καιρούς κάποιες φωνές που ξεχωρίζουν κι άλλες που είναι πιο «εμπορικές». Εσείς θα επιλέγατε να συνεργαστείτε με ένα τέτοιο παιδί;

Χ.Θ «Και το ποιοτικό τραγούδι εμπορικό είναι. Ο Μάνος Χατζιδάκις πουλάει ακόμη, το ίδιο και ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Θάνος Μικρούτσικος, εγώ πουλάω, ο Γιάννης Χαρούλης κι ο Μίλτος Πασχαλίδης πουλάει. Και οι αδελφοί Κατσιμίχα πουλάνε, αυτή τη στιγμή στο βινύλιο κοστίζουν 200 ευρώ. Το θέμα με τα talent show δεν το παρακολουθώ, δεν με ενδιαφέρει. Θα ήθελα κάποια στιγμή να ακούσω όχι μόνο τις φωνές –φωνές υπάρχουν παντού, είτε εμφανίζονται στα talent shows είτε όχι, και σε ένα τσιπουράδικο στα Εξάρχεια- το θέμα είναι να υπάρξουν εκπομπές που να προτρέπουν τα νέα παιδιά να γράφουν τραγούδια.».

Μ.Σ Έχετε ξεχωρίσει νέους ανθρώπους;

Χ.Θ «Αυτή την στιγμή ναι. Τον Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη, τη Μαρία Παπαγεωργίου»

Μ.Σ Οι ρεμπέτες όταν έγραφαν τα τραγούδια είχαν κάποια ερεθίσματα. Τα νέα παιδιά έχουν προκειμένου να γράψουν τραγούδια;

Χ.Θ «Θα μπορούσε να υπάρξει ένας κύκλος τραγουδιών για την συγκινησιακή τάση και το συγκινησιακό επίπεδο που περνάει μία παρέα παιδιών που επικοινωνεί μέσω διαδικτύου. Είναι κι αυτό μία πηγή έμπνευσης. Μπορείς να γράψεις για τις παρέες που κάνεις στο δρόμο, είτε είσαι στα Εξάρχεια είτε στα Γρεβενά, είτε στη Μυτιλήνη».

Μ.Σ Ποιο ήταν το δικό σας ερέθισμα και σας έκανε να ασχοληθείτε με το χώρο της μουσικής.

Χ.Θ «Ήταν όλοι ηθοποιοί στην οικογένειά μου. Ο παππούς μου η γιαγιά μου, ο πατέρας μου, η μητέρα μου. Οπότε είχα μεγάλη σχέση με τη μουσική, εκτός του ότι έβλεπα πολύ θέατρο, άκουγα διαρκώς μουσικές. Ο πατέρας μου ήταν τενόρος, πήγαινα στην όπερα. Από αυτά θέλησα κάποια στιγμή να κάνω μία μίξη. Από την κλασική μουσική μέχρι τη λαική που άκουγα. Από την τότε ελαφρά pop μουσική, που ήταν στη μόδα με τα συγκροτήματα της δεκαετίας του 60, και με τον αφηγηματικό τρόπο που έβλεπα αυτό να διασταυρώνεται στις θεατρικές παραστάσεις. Είχα δικό μου τρόπο να γράφω τραγούδια».

Δεν ψήφισα Τσίπρα, στήριξα το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα

Μ.Σ Ας περάσουμε στην πολιτική. Εσείς ψηφίσατε τον Αλέξη Τσίπρα δύο φορές;

Χ.Θ «Για να είμαι ειλικρινής δεν τον ψήφισα!»

Μ.Σ Ούτε την πρώτη φορά;

Χ.Θ «Ψήφισα, αλλά όχι τον Τσίπρα»

Μ.Σ Προτού εκλεγεί, πριν από δύο περίπου χρόνια από τον ελληνικό λαό, είχε τάξει πράγματα τα οποία εν τέλει δεν έκανε πράξη. Ποια είναι η δική σας γνώμη;

Χ. Θ «Μόνο και μόνο που βγήκα και τραγούδησα στο ΟΧΙ, σίγουρα ήμουν ένας από αυτούς που αισθάνθηκε ότι δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Ότι έπρεπε να βγούμε όλοι να υποστηρίξουμε αυτό το οποίο θεωρούσαμε «αλλαγή». Από την άλλη πλευρά σίγουρα τα πράγματα δεν πήραν την τροπή που θέλαμε, αλλά πιστεύω ότι έτσι κι αλλιώς θα φτάναμε σε αυτό το σημείο»

Μ.Σ Θεωρείτε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να εκλεγεί είπε ψέματα ή βρέθηκε ανέτοιμος υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις του;

Χ.Θ «Σημασία δεν έχει η πρόθεση, αλλά το αποτέλεσμα. Αυτό είναι το θέμα».

Μ.Σ Δεν ήσασταν, δηλαδή, από εκείνους που πίστεψαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα

Χ.Θ «Πάντα η ελπίδα υπάρχει. Πιο πολύ γιατί πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους κι ειδικά σε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, αλλά τα πράγματα έδειξαν κάτι διαφορετικό. Υπάρχει ένας κανόνας ο οποίος ορίζει την πλανητική πολιτική -κανόνας απλός και σκληρός. Το κεφάλαιο ιδιωποιείται τα κέρδη και κοινωνικοποιεί τις ζημιές. Από κει και πέρα είναι πολύ δύσκολο να ανθίσει ένα μικρό κι αδύναμο κράτος όπως είναι η Ελλάδα».

Μ.Σ Συμφωνώ με αυτό που λέτε, απλά τον συγκεκριμένο πολιτικό (σ.σ Αλέξη Τσίπρα) τον στήριξαν πολλά πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό χώρο ανοιχτά, που γνωρίζουμε όλοι ότι έχουν το κοινό τους και μπορούν να παρασύρουν τον κόσμο. Εσείς αισθανθήκατε κάποια στιγμή απογοητευμένος;

Χ.Θ «Εγώ θεωρώ ότι τελείωσε μέσα μας ένας διχασμός. Το γεγονός ότι ξέραμε τι θα γίνει αλλά από την άλλη πλευρά δεν μπορούσαμε να μην ελπίσουμε και να μην δείξουμε ότι ελπίζουμε».

Δεν ξέρω τι θα ψηφίσω στις επόμενες εκλογές

Μ.Σ Αν γίνουν πρόωρες εκλογές έχετε σκεφθεί τι θα ψηφίσετε;

Χ.Θ «Θα καθίσω να μελετήσω πρώτα παρά πολύ και μετά θα προβώ στην κίνηση της ψήφου»

Μ.Σ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα και να αλλάξει τα πράγματα;

Χ.Θ «Δεν μπορώ να σας πω κάτι γι’ αυτό. Θέλω πρώτα με μεγάλη προσοχή να μελετήσω τα προσχέδια και ας το πούμε προεκλογικές εκτιμήσεις για να δώσω σαφή απάντηση».

Πέρασα κατάθλιψη, μου αρέσουν τα γηρατειά

Μ.Σ Να αφήσουμε λίγο την πολιτική και να περάσουμε στη μάστιγα της εποχής, που δεν είναι άλλη από την κατάθλιψη. Έχετε περάσει από αυτό;

Χ.Θ «Νομίζω πως ναι. Είναι κάτι το οποίο διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Διαφέρει από τις αντιδράσεις του, από τον τρόπο που θέλει να αντιμετωπίσει τον ίδιο του τον εαυτό κι αυτός είναι ο πιο σκληρός στίβος, πιστεύω εγώ»

Μ.Σ Φοβάστε κάτι πολύ στη ζωή;

Χ.Θ «Ναι. Φοβάμαι τη στιγμή που τα παιδιά μου θα γυρίσουν και θα μου πουν ότι για κάποιο λόγο δεν είναι ευτυχισμένα».

Μ.Σ Φοβάστε τα γηρατειά και το θάνατο;

Χ.Θ «Όχι ίσα ίσα! (γελάει) Τα γηρατειά μου αρέσουν παρά πολύ. Εμπεριέχουν σοφία, κατασταλάζουν οι σκέψεις ,γνωρίζεις καινούρια πράγματα , ερωτεύεσαι διαφορετικά, είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων. Τον θάνατο δεν τον φοβάμαι».

Μ.Σ Με ποιους τραγουδιστές θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Χ.Θ «Ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας. Υπάρχει αμοιβαία αλληλοεκτίμηση που δε χρειάστηκε να το συζητήσουμε για πιθανή συνεργασία».

Μ.Σ Ποιο τραγούδι σας ξεχωρίζετε και γιατί;

Χ.Θ «Αυτό που έχει αλλάξει το μέσα μου και ιδεολογικά και συναισθηματικά είναι το τραγούδι μου με τίτλο ‘’Σιδερένιο Νησί’’. Με αντιπροσωπεύει απόλυτα».

Μ.Σ Τρία πράγματα στο χαρακτήρα σας που θα θέλατε να αλλάξετε;

Χ.Θ «Τον επιθετικό μου εαυτό. Οπότε αυτό τα περικλείει όλα»

Δε θέλω να πέσει «μαύρο» σε κανένα κανάλι

Μ.Σ Θέλω να σχολιάσουμε λίγο το τοπίο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πρώτα το Mega, μετά ο έντυπος Τύπος που περνάει βαθύτατη κρίση.

Χ.Θ «Σε καμία περίπτωση δε θέλω να μαυρίσει καμία οθόνη»

Μ.Σ Θεωρείτε ότι το Mega χτυπήθηκε περισσότερο γιατί κάποιοι υποστήριξαν ότι ήταν το κανάλι της διαπλοκής;

Χ.Θ «Όταν υπάρχουν πολύ μεγάλα κεφάλαια, στο χώρο των ΜΜΕ και της διαφήμισης, πάντα υπάρχει διαπλοκή. Υπάρχουν άνθρωποι πολύ εκλεπτυσμένοι, καθώς υπάρχουν και διαπλεκόμενοι. Παντού συμβαίνει αυτό»

Keywords
τσιπρας, δημοψηφισμα 2015, δημοψηφισμα, θηβαιος, μικης θεοδωρακης, αλέξης τσίπρας, οφείλεται, θεατρο, ζητείται, ημερολόγιο, βινύλιο, νέα, μυτιληνη, pop, ελλαδα, συγκεκριμένο, εκλογες, mega, μμε, κινηση στους δρομους, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, εκλογες 2012, δωρο πασχα 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, αλέξης τσίπρας, χαρουλης, μιλα, ζητείται, το θεμα, γνωμη, γρεβενα, ηθοποιοι, θεμα, καταθλιψη, κινητα, μητερα, μμε, μουσικη, μοδα, τα νεα, τραγουδια, φυσικη, ψεματα, mega, αμοιβαια, απλα, απωλεια, βινύλιο, γεγονος, γινει, γιαννης χαρουλης, γυαλινο μουσικο θεατρο, δευτερο, δικη, εαυτος, ευρω, ειλικρινης, ειπε, υπαρχει, ελπιδα, εξαρχεια, επρεπε, επιτυχια, ζωης, ιδιο, η δικη, ειδος, ισχυει, η φωνη, θανος μικρουτσικος, θεοδωρακης, κεφαλαιο, κινηση, κυκλος, κλασικη μουσικη, λογια, λογο, μιξη, μητσοτακης, μιλτος πασχαλιδης, μικρο, μπορεις, μαρια, παντα, ποιημα, οικογενεια, οπερα, οφείλεται, παιδια, πηγη, πιο πολυ, σιγουρα, συγκεκριμένο, συζητησουμε, σιριαλ, σκεψεις, σοφια, στιβος, ταση, τυπος, τρια, φημη, φωνη, φορα, χατζιδακις, χρηστος, εκπομπες, γηρατεια, γιορτη, γυαλινο, pop, θανος, θανου, θελω να, γιαγια
Τυχαία Θέματα