Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χημικά σε συγκέντρωση που θα μιλούσε ο Γαβρόγλου

22:40 18/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Ακυρώθηκε ενημερωτική εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο 2ο Λύκειο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και θέμα το νέο εξεταστικό σύστημα, που αφορά τους μαθητές της Α΄ και Β΄Λυκείου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,λόγω…επεισοδίων.

Όπως μετέδωσε το voria.gr όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 50 άτομα, μέλη μαθητικών και φοιτητικών

συλλόγων, εκπαιδευτικοί και γονείς, που βρίσκονταν επί της οδού Ρόζας Ιμβριώτη, επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σχολείο και να εισέλθουν στην εκδήλωση για θέσουν ερωτήματα στον υπουργό.
Ωστόσο, στο σημείο υπήρχε φραγμός από δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι συγκεντρωμένοι αποπειράθηκαν να διασπάσουν τον φραγμό και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Στο μεταξύ, 20 άτομα, μέλη της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν λίγο μακρύτερα και κρατώντας ελληνικές σημαίες φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία αλλά και κατά του υπουργού και της κυβέρνησης.

Κλούβα των ΜΑΤ απέκλεισε τους συγκεντρωθέντες περίπου 100 μέτρα πιο κάτω από το σχολείο.

Πηγή: voria.gr

The post Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και χημικά σε συγκέντρωση που θα μιλούσε ο Γαβρόγλου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα