Θάσος: Το νησί των Σειρήνων με τις ξακουστές παραλίες

19:02 12/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Κυκλάδες, Επτάνησα, Σποράδες, Δωδεκάνησα. Ξαφνικά πέφτει το μάτι μου σε μία φωτογραφία παραλίας που μόνο σε μια ταινία σαν τη Γαλάζια Λίμνη, θα μπορούσες να δεις. Κι όμως η παραλία υπάρχει (η ξακουστή Σαλιάρα) και βρίσκεται στο διαμάντι της Β. Ελλάδος, όπως το αποκαλούν, τη Θάσο, μόλις μιάμιση ώρα με το φέρυμποτ από το λιμάνι της Καβάλας, όπως γράφει το travelgirl.gr.

Ένα νησί όχι ιδιαίτερα φημισμένο, αλλά που τα τελευταία 5 χρόνια γνωρίζει τρομερή άνθηση. Ένα από τα λίγα νησιά που συνδυάζει το πράσινο με μαγευτικές παραλίες. Αφού είχαμε κλείσει ξενοδοχείο και τα εισιτήρια

για το φέρυ μποτ, είχε φτάσει επιτέλους η πολυπόθητη μέρα. Το ταξίδι με το καράβι πολύ άνετο και ευχάριστο. Από μακριά αντικρίσαμε τις απίστευτες εκτάσεις πρασίνου που καλύπτουν το νησί.

Γλυκάδι

Ετοιμαστήκαμε γρήγορα γρήγορα για να επισκεφτούμε την πρώτη μας παραλία, το Γλυκάδι. Από ψηλά φαινόταν το τιρκουάζ των νερών και τα ψηλά πεύκα γύρω από την παραλία. Δε χρειάζεται να πάρεις κάτι μαζί σου, καθώς είναι οργανωμένη πλαζ, με ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά και μία μικρή καντίνα για να αγοράσεις ό,τι χρειάζεσαι.

Αφού απολαύσαμε το ήρεμο μπάνιο και τον ήλιο, επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο και το βράδυ αποφασίσαμε να βγούμε στον Ποτό για φαγητό. Θεωρείται το πιο κοσμοπολίτικο μέρος του νησιού. Όμορφα σοκάκια με μικρά μαγαζάκια που πουλούσαν το ξακουστό λάδι και το μέλι του νησιού, αλλά και κάθε λογής μικρά πραγματάκια και αναμνηστικά. Μπροστά στη θάλασσα, ξεπηδούσαν μία μία οι γραφικές ψαροταβέρνες της περιοχής που σου έσπαγαν τα μύτη με τις υπέροχες μυρωδιές από τα φαγητά τους.

Σαλιάρα

Το επόμενο πρωί, αφού πήραμε το πρωινό μας μπροστά στην πισίνα του ξενοδοχείου, επιλέξαμε να πάμε για μπάνιο σε δύο παραλίες. Η πρώτη παραλία ήταν και ο λόγος που αποφασίσαμε να πάμε στη Θάσο για τις διακοπές μας και ήταν η ξακουστή, Σαλιάρα.

Είναι ίσως μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας. Η διαδρομή με το αυτοκίνητο ήταν λίγο δύσκολη, γιατί δεν υπήρχε άσφαλτος στο δρόμο και ήταν γεμάτο από πέτρες. Οπότε θέλει λίγη προσοχή παραπάνω στην οδήγηση. Αυτό όμως που αντικρίσαμε μόλις φτάσαμε μας αντάμειψε παρά την ταλαιπωρία. Τα νερά κρυστάλλινα και τιρκουάζ και το σκηνικό βγαλμένο από ταινία.

Δυστυχώς όμως η παραλία είναι ανοργάνωτη, οπότε θα χρειαστείτε προμήθειες αν την επισκεφθείτε. Εκτός βέβαια αν έχουν αλλάξει τα πράγματα μέσα σε αυτά τα χρόνι

Μετά από 3 ώρες απόλυτης χαλάρωσης και ηλιοθεραπείας, έφτασε η ώρα να πάμε και στη δεύτερη παραλία. Το αρνητικό με το συγκεκριμένο νησί είναι, οι δύσκολοι δρόμοι και οι απότομες στροφές, γι’ αυτό θέλει προσοχή αν το επιλέξετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Παπαλιμάνι

Φτάνοντας στην παραλία, Παπαλιμάνι, μαγευτήκαμε από τα γαλαζοπράσινα νερά της ενώ το μπαρ-εστιατόριο ήταν πολύ όμορφα διακοσμημένο. Η τιμή για τις δύο ξαπλώστρες και την ομπρέλα κυμαινόταν γύρω στα 10 ευρώ αλλά αξίζει να τα δώσετε για να κολυμπήσετε στα πεντακάθαρα νερά.

Το βραδάκι επιλέξαμε το Λιμένα με τα επίσης γραφικά σοκάκια και μαγαζιά. Για φαγητό πήγαμε στο Nice2meatyou, που φημίζεται για τα burger και τα σουβλάκια του. Τα παιδιά που δούλευαν στο μαγαζί μας περιποιήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Nice 2 Meat You

Συνεχίσαμε τη βραδιά σε ένα από τα μπαράκια της περιοχής, εκεί ακριβώς που έσκαγε το κύμα. Ήταν μία υπέροχη νύχτα με το φεγγάρι να καθρεφτίζεται στα ήρεμα νερά της θάλασσας.

Για την τελευταία μας μέρα επιλέξαμε την παραλία Αλυκές. Τα νερά φυσικά γαλαζοπράσινα αλλά σε σύγκριση με τις προηγούμενες παραλίες, πιο κρύα!

Αλυκές

Το μόνο αρνητικό στην συγκεκριμένη παραλία ήταν ότι παρά την φυσική ομορφιά της, έπρεπε να επιλέξουμε προτού καθήσουμε σε ποια από τις 5 ταβέρνες θα καθόμασταν μετά για φαγητό. Αν δηλαδή κάποιος δεν επιθυμούσε να φάει, δεν του επιτρεπόταν να κάνει μπάνιο στη θάλασσα!

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πήγαμε στο μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που είναι χτισμένο σε βράχο με θέα που σου κόβει την ανάσα. Πραγματικά αξίζει να κλέψετε 1 ώρα από το χρόνο σας για να το επισκεφθείτε.

Μοναστήρι Αρχάγγελου Μιχαήλ

Την επόμενη μέρα έπρεπε να γυρίσουμε στη ρουτίνα της καθημερινότητας. Παρέα μας όμως ήταν οι φωτογραφίες και οι εμπειρίες μας από το νησί.

Keywords
Τυχαία Θέματα