Τέξας: Φονική επίθεση κατά αστυνομικών από ελεύθερους σκοπευτές (BINTEO)

10:34 8/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Πέμπτος αστυνομικός έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή έειτα από τη φονική επίθεση που δέχθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές στο Ντάλας του Τέξας, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για τους φόνους των δύο Αφροαμερικανών στο Μπατόν Ρουζ την Τρίτη και στα Φάλκον Χάιτς της Μινεσότα την Τετάρτη.

Δύο τουλάχιστον ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ, ενώ τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για σύλληψη τρίτου ενόπλου.ενώ η αστυνομία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με έναν τέταρτο

ύποπτο που βρίσκεται σε γκαράζ στο κέντρο της πόλης.

Για 45 λεπτά, η αστυνομία και ο ύποπτος αντάλλασσαν πυροβολισμούς, ανέφερε ο Ντέιβιντ Μπράουν. «Ο ύποπτος είπε στους αστυνομικούς ότι το τέλος έρχεται», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας.

Ο ύποπτος είπε πως θα χτυπήσει και άλλους αστυνομικούς και πρόσθεσε ότι στο κέντρο του Ντάλας έχουν τοποθετηθεί βόμβες.

Φερεται δύο ένοπλοι να άνοιξαν πυρ από ψηλά. Προκλήθηκε πανικός καθώς οι πολίτες άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν. Δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα πυρά απο τα οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ενώ άλλοι τέσσερις είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας τουλάχιστον δύο είναι οι δράστες της φονικής επίθεσης, που πλέον τέθησαν υπό κράτηση. Ο ένας παραδόθηκε και ο άλλος συνελήφθη έπειτα από ανταλλαγή πυρών με τη SWAT. Όπως επισημαίνεται, στο σημείο κοντά στον έναν δράστη εντοπίστηκε ένα ύποπτο πακέτο που ερευνάται από τους πυροτεχνουργούς.

Update: pic.twitter.com/qBJe3q0EtN

Dallas Police Depart (@DallasPD) July 8, 2016

Το αστυνομικό τμήμα του Ντάλας έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του ενός εκ των υπόπτων δραστών του μακελειού, ο οποίος παραδόθηκε. Πρόκειται για έναν αφροαμερικανό που φορά ένα κοντομάνικο μπλουζάκι παραλλαγής και φαίνεται να μεταφέρει κάτι που μοιάζει με καραμπίνα καθώς στην πολιτεία του Τέξας η οπλοκατοχή είναι νόμιμη.

This is one of our suspects. Please help us find him! pic.twitter.com/Na5T8ZxSz6

Dallas Police Depart (@DallasPD) July 8, 2016

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες για τοποθέτηση εκτηκτικών και γι αυτό ειδικές αστυνομικές δυνάμεις ερευνούν την ευρύτερη περιοχή να διαπιστώσουν αν πρόκειται για απλή πληροφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα