Τεράστιος εκνευρισμός στην κυβέρνηση – Εντάσσει τώρα στη διαπλοκή και τη Realnews

12:46 1/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Τεράστιο εκνευρισμό έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με αποτέλεσμα να βάζει ξανά στο στόχαστρο τα ΜΜΕ.

Το νέο στοιχείο είναι ότι στη διαπλοκή εντάσσει -για πρώτη φορά- και το συγκρότημα της Real, με αφορμή το πρωτοσέλιδό της Realnews με τίτλο «Μας σπρώχνουν στη δραχμή».

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο κάνει λόγο

για «διαρκώς εντεινόμενη παραπληροφόρηση και κινδυνολογία από ΜΜΕ» και προβάλλει τον ισχυρισμό ότι «η διαπλοκή παίζει τα ρέστα της, αν και δεν της έχει μείνει ίχνος αξιοπιστίας.

Αν και δεν αναφέρει ονόματα συγκεκριμένων εφημερίδων καταγράφει τους τίτλους τους, περιλαμβάνοντας εκτός από εκείνους του Βήματος και του Πρώτου Θέματος και εκείνον της Realnews «Μας σπρώχνουν στη δραχμή». Το ρεπορτάζ της εφημερίδας του Νίκου Χατζηνικολάου αποδίδει στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα την πατρότητα της φράσης «Αν οι δανειστές επιμείνουν στις ακραίες θέσεις τους σημαίνει ότι έχουν αποφασίσει να μας σπρώξουν εκτός ευρώ».

Η εφημερίδα σημειώνει, δηλαδή, το αυτονόητο. Πως αν η Ευρώπη συνταχθεί με το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε στην απαίτηση να νομοθετηθούν τώρα συγκεκριμένα και δεσμευτικά μέτρα για την περίπτωση που το 2018 δεν επιτευχθεί ο στόχος για 3,5% πλεόνασμα, είναι σαν να μη θέλει πια την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Και, όμως, το πρωθυπουργικό επιτελείο «πυροβολεί» και τη Realnews, παρότι η εφημερίδα (αλλά και ο Real fm) κάθε άλλο παρά πολέμησαν τον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα