Τατσόπουλος προς Ραγκούση για τη μετεκλογική στάση του: Κούφια δημαγωγική πομφόλυγα

01:00 26/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Μήνυμα μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook στέλνει ο Πέτρος Τατσόπουλος στον «φίλο» του όπως τον αποκαλεί Γιάννη Ραγκούση με αφορμή τα όσα υποστηρίζει ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, σχετικάμε την πρόθεση του να μη συνεργαστεί μετεκλογικά επ’ουδενί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως γράφει ο κ.Τατσοπούλος:

Φίλε μου Γιάννη. Επίτρεψέ μου τον ενικό, από το λίγο που σε ξέρω προσωπικά.

Πρέπει ευθύς εξαρχής να σου πω ότι σε συμπαθώ -και η συμπάθεια στην πολιτική, όπως και στη ζωή γενικότερα, σπανίως έχει να κάνει με τις απόψεις του άλλου. Άλλο εσύ και άλλο οι απόψεις σου -έλεγε ο αείμνηστος Χρήστος Βακαλόπουλος. Υπάρχουν άνθρωποι που συμφωνούμε μαζί τους εκατό τοις εκατό αλλά τους απεχθανόμαστε και άλλοι που διαφωνούμε τελείως μαζί τους αλλά τους συμπαθούμε.

Για μένα εσύ ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία. Με βάση τη συμπάθειά μου προς το πρόσωπό σου, λοιπόν, θα θεωρήσω ότι είσαι απολύτως ειλικρινής ως προς τις πολιτικές σου προθέσεις. Δεν θα συνεργαστείς μετεκλογικά ούτε με τον Μητσοτάκη ούτε με τον Τσίπρα. Πάμε παρακάτω. Όπως καλά γνωρίζεις, με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση στην Ελλάδα χωρίς το πρώτο κόμμα.

Αυτό σημαίνει ότι, και με τον Τσίπρα να συνεργαστείς μετεκλογικά, δεν θα μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει επίσης ότι, εάν η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αυτοδυναμία, θα πάμε σε νέες εκλογές, με σύστημα τύπου απλής αναλογικής και θεωρητικά περισσότερες πιθανότητες για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να αυξήσει τη δύναμή της σε έδρες. Μονάχα που αυτό το «θεωρητικά» είναι πιο «θεωρητικό» και από το ενδεχόμενο να διακριθώ εγώ στο NBA. Πιστεύεις ειλικρινά, Γιάννη μου, ότι ένα εκλογικό σώμα κατάκοπο και οικονομικά εξαθλιωμένο θα προσέλθει εκ νέου στις κάλπες για να ενισχύσει την κοινοβουλευτική δύναμη του τρίτου κόμματος;

Εκτός και αν πιστεύεις επιπλέον ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα είναι τρίτο κόμμα, αλλά δεύτερο -που, και πάλι, δίχως συνεργασία με το πρώτο κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία εν προκειμένω, κυβέρνηση δεν θα σχηματιστεί και ξανά μανά θα πάμε στις κάλπες.

Για να μην τα πολυλογώ: η μετεκλογική στάση σου -«δεν θα συνεργαστώ επ’ ουδενί με τον Μητσοτάκη»- θα είχε νόημα και δεν θα ήταν μια κούφια δημαγωγική πομφόλυγα μονάχα στην περίπτωση που η Δημοκρατική Συμπαράταξη έβγαινε πρώτο κόμμα στις επόμενες ή στις μεθεπόμενες εκλογές.

Φαντάζομαι όμως ότι για ένα ανάλογο σενάριο και για τις προοπτικές που ανοίγει, εμείς οι δύο είμαστε ανεπαρκείς, όχι μονάχα για να το συζητήσουμε, μα έστω και για να το εικάσουμε. Χρειάζεται ένας Φίλιπ Ντικ, ένας Άρθουρ Κλαρκ, ένας Ισαάκ Ασίμοφ -τέτοια διαμετρήματα. Καλό σου βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα