Τάλεντ σόους: τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

16:32 10/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Τεστ: τι θυμόσαστε από τα 21 μουσικά shows της Ελληνικής τηλεόρασης;

Δεν σαρώνουν πια στους πίνακες τηλεθέασης οι μουσικοί διαγωνισμοί ταλέντων. Το 25% – 30% είναι η «οροφή» των ποσοστών που σημειώνουν κατά μέσο όρο, νούμερα που είναι σαφώς κατώτερα από τα 50άρια που κατέγραφαν όταν πρωτοξεκίνησαν, ενώ συγκρινόμενα με αυτά του φετινού Survivor μόνο «σαρωτικά» δεν τα λες. Σαν να κουράστηκε ο Έλληνας να ακούει «βιμπράτα και φαλτσέτα», σαν να μην τον νοιάζει εάν ο κάθε ταλαντούχος ή ατάλαντος «έχει δουλέψει τις ψηλές

του».

Παραγωγή νέων τραγουδιστών: η βαρύτερη Ελληνική «βιομηχανία»

Η παραγωγή τραγουδιστών μέσα από τα μουσικά talent shows είναι ίσως η πιο πλούσια παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος κάναμε ποτέ στην Ελλάδα (δεδομένου ότι δεν παράγουμε και τίποτα!), όπως μπορείτε να δείτε στους παρακάτω πίνακες:

Μουσικά talent shows 2001- 2017

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΖΟΝΤΙΤΛΟΣ TALENT SHOWΚΑΝΑΛΙ4Fame StoryANT-11Super IdolMega2Greek IdolAlpha1Να η ευκαιρίαMega1Pop StarsMega2Dream Show the MusicAlpha3The X FactorANT-12The X FactorΣΚΑΪ2The VoiceANT-11The Voice of GreeceΣΚΑΪ1Rising StarΑΝΤ-11Star AcademyEpsilon

Είναι πολλά τα ταλέντα, Άρη…

16 χρόνια τηλεοπτικών διαγωνισμών ανάδειξης τραγουδιστών (2001-2017)

21 talent shows (με αυτά που είναι σε εξέλιξη)

336 νέα ταλέντα (υπολογίζοντας μόνο τους 16 κατά μέσο όρο τραγουδιστές που έφταναν στα live shows)

17 κριτικές επιτροπές

68 κριτές

Τεστ: τι θυμόσαστε από τα 21 μουσικά shows της Ελληνικής τηλεόρασης;

Φανταστείτε ότι η ζωή σας βρίσκεται σε κίνδυνο και ο μόνος τρόπος να γλιτώσετε είναι να απαντήσετε σωστά σε 6 τουλάχιστον ερωτήσεις από τις 12 που ακολουθούν (χωρίς να «κλέβετε» διαβάζοντας τις σωστές απαντήσεις!) οι οποίες αφορούν σε πρώην παίκτες μουσικών διαγωνισμών ταλέντων. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι, δεδομένου ότι πολλά από αυτά τα τηλεοπτικά παιχνίδια έκαναν ρεκόρ τηλεθέασης την εποχή προβολής τους; Για να δούμε:

1. Ποιός είναι ο Σταύρος Μιχαλακάκος;

2. Σε ποιο τάλεντ σόου αναδείχθηκε νικήτρια η Τάμτα;

3. Από ποιόν διαγωνισμό τραγουδιού ξεκίνησε την καριέρα του ο Ησαϊας Ματιάμπα;

4. Ο Λεωνίδας Μπαλάφας συνυπήρξε με την Χριστίνα Κολέτσα ή με τον Νίκο Γκάνο σε talent show;

5. Τι δουλειά κάνει η Πολίνα Πρελορέντζου;

6. Ο Γιώργος Κλακουμάνος συμμετείχε στο ίδιο τάλεντ σόου με την Ειρήνη Παπαδοπούλου ή με την Μαλού Κυριακοπούλου;

7. Ποιός είναι ο Χάρης Αντωνίου;

8. Τι κοινό έχουν ο Νίκος Οικονομόπουλος και η Αμαλία Αυγουστάκη;

9. O Γιώργος Καρέλης έφτασε φέτος στους 8 του Rising Star ή του The Voice;

10. Πού γνωρίσαμε για πρώτη φορά τον Νίκο Μακαντάση;

11. O Δήμος Μπέκε διαγωνίστηκε στο ίδιο σόου με τον Λευτέρη Κιντάτο ή τον Κώστα Αυγέρη;

12. Νίνο, Θάνος Πετρέλης, Κώστας Μαρτάκης, Κωνσταντίνος Αργυρός: πόσοι κατέκτησαν την πρώτη θέση στο σόου που συμμετείχαν;

Σωστές απαντήσεις τεστ

1. Ο Σταύρος Μιχαλακάκος ήταν ο νικητής του X Factor 2 που προβλήθηκε το 2010 στον ΑΝΤ1.

2. Η Τάμτα δεν αναδείχθηκε νικήτρια σε κανένα σόου. Συμμετείχε στο Super Idol του Mega το 2004 και έφτασε μέχρι τον τελικό τον οποίο κέρδισε ο Κύπριος Σταύρος Κωνσταντίνου.

3. Ο Ησαϊας Ματιάμπα ήταν ο νικητής του «Να η ευκαιρία» που αναβίωσε το 2001 το MEGA.

4. Ο Λεωνίδας Μπαλάφας ήταν ο νικητής τους Fame story 4 το 2006, στο οποίο συμμετείχε και η Χριστίνα Κολέτσα. Ο Νίκος Γκάνος, είχε λάβει μέρος στο Super Idol, με την Τάμτα.

5. Η Πολίνα Πρελορέντζου είναι καθηγήτρια φωνητικής στο φετινό Star Academy του Epsilon.

6. Ο Γιώργος Κλακουμάνος συμμετείχε το 2009 X-Factor 1 του ΑΝΤ-1, μαζί με την Ειρήνη Παπαδοπούλου. Η Μαλού Κυριακόπουλου συμμετείχε στο Greek Idol 2 του Alpha, το 2011.

7. Ο Χάρης Αντωνίου ήταν ο νικητής του X Factor 3 που προβλήθηκε το 2011 στον ΑΝΤ1.

8. Η Αμαλία Αυγουστάκη και ο Νίκος Οικονομόπουλος είναι οι νικητές των «Dream show the Music» που έκανε ο Alpha to 2006 και το 2007, αντίστοιχα.

9. Ο Γιώργος Καρέλης έφτασε στους 8 του The Voice του ΣΚΑΪ με την ομάδα του Σάκη Ρουβά.

10. Ο Νίκος Μακαντάσης ήταν παίκτης του φετινού Rising Star με την ομάδα της Δέσποινας Βανδή.

11. Ο Δήμος Μπέκε διαγωνίστηκε στο The Voice του ΑΝΤ-1 το 2014, μαζί με τον Λευτέρη Κιντάτο. Ήταν και οι δύο στην ομάδα του Αντώνη Ρέμου. Ο Κώστας Αγέρης, ήταν ο νικητής του The Voice 2 του Ant-1, πάλι με την ομάδα του Αντώνη Ρέμου.

12. Κανένας από τους 4! Πήραν όλοι μέρος σε talent shows, Νίνο και Θάνος Πετρέλης στο Fame Story 1 το 2002, Κωνσταντίνος Αργυρός στο Fame Story 3 το 2004 και Κώστας Μαρτάκης στο Dream Show 1 το 2006, αλλά δεν αναδείχθηκε κανένας από αυτούς νικητής.

Αποτελέσματα τεστ

9-12 σωστές απαντήσεις: Θερμά συγχαρητήρια! Εάν είστε ο Ανδρέας Μικρούτσικος ή ο Νίκος Μουρατίδης εσείς που κάνατε το τεστ, τότε έχετε τα σέβη μας! Εάν, όμως, είστε ένας απλός τηλεθεατής, τότε μήπως είναι ώρα να κλείσετε την τηλεόραση σας γιατί προφανέστατα περνάτε ατελείωτες ώρες μπροστά σε αυτήν;

6-8 σωστές απαντήσεις: Τουλάχιστον βρήκατε τις 6 σωστές απαντήσεις που χρειαζόσαστε για να γλιτώσετε τη ζωή σας! Μας εντυπωσιάσατε με την ικανότητά σας να συγκρατείτε τόσες πολλές πληροφορίες που (πείτε αλήθεια!) σας είναι εντελώς άχρηστες!

2-4 σωστές απαντήσεις: Μην νιώθετε άσχημα. Μάλλον ανήκετε στην πλειοψηφία των Ελλήνων τηλεθεατών! Δεν σας έχει μείνει και αξέχαστη η Αμαλία Αυγουστάκη! Ούτε σ’ εμάς…

0-1 σωστές απαντήσεις: Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο κάνατε το τεστ! Στερείστε ακόμη και βασικών γνώσεων γύρω από τα μουσικά talent shows! Ντροπή!

Το άρθρο μου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ (7/5/2017) με τίτλο«Τάλεντ σόους: τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;»

thisismarias.com

Keywords
Τυχαία Θέματα