Τα μηνύματα των ηγετών για τον θάνατο του Κάστρο

13:14 26/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ σημείωσε πως ο Κουβανός ηγέτης «ενσάρκωσε την κουβανική επανάσταση», στις «ελπίδες» και τις «διαψεύσεις» της.

Ο Κάστρο «ενσάρκωσε την κουβανική επανάσταση, στις ελπίδες που δημιούργησε και τις διαψεύσεις που προκάλεσε. Παράγοντας του Ψυχρού Πολέμου, εκπροσωπούσε για τους Κουβανούς την υπερηφάνεια της απόρριψης της εξωτερικής κυριαρχίας» είπε χαρακτηριστικά ο Ολάντ.

Από την πλευρά του

ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απέτισε φόρο τιμής στον Φιντέλ Κάστρο, χαρακτηρίζοντάς τον «σύμβολο μιας εποχής».

«Αυτός ο διακεκριμένος πολιτικός άνδρας θεωρείται δικαίως σύμβολο μιας εποχής της σύγχρονης παγκόσμιας Ιστορίας«, δήλωσε ο Πούτιν σε μήνυμά του προς τον Κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο, προσθέτοντας πως ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας «ειλικρινής και πιστός φίλος» της Ρωσίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Ο πρόεδρος του Μεξικό, Ενρίκε Πένια Νιέτο, χαρακτήρισε τον Κάστρο ως “ένα μεγάλο φίλο του Μεξικό» ενώ ο πρόεδρος του Ισημερινού, Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν, τον χαρακτήρισε ως έναν «αιώνιο σύντροφο».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, τόνισε ότι: «Οι επαναστάτες του κόσμου, πρέπει ν’ ακολουθήσουν την κληρονομιά του«.

Ο πρώην Σοβιετικός ηγέτης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, δήλωσε: «Ο Φιντέλ ύψωσε το ανάστημά του κι ενδυνάμωσε τη χώρα του, στη διάρκεια του πιο σκληρού αμερικανικού αποκλεισμού κι ενώ ασκούνταν κολοσσιαίες πιέσεις, πάνω του«.

Keywords
Τυχαία Θέματα