Τα «φλου» των εκλογομαγείρων

00:04 25/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Δεν μου απάντησες, τελικώς, πότε θα γίνουν εκλογές; Στις 20; Στις 27; ;H στις 4 του Οκτώβρη;

Να ξέρω πότε θα κάνω γενική, γιατί είμαι του προγράμματος! Αυτή η σαβούρα που μαζεύτηκε, βρε παιδί μου, πολύ με βαραίνει. Θέλω να κάνω ολική απόσυρση των αχρήστων ειδών που μαζεύτηκαν στο σπίτι και παίζουν μαζί μου κρυφτό! Έλα αγάπη μου! Ρίξε την πασιέντζα σου! Τώρα μου χαλάρωσες; Όλο τον Αύγουστο παράτησες τις νουβέλες και χώθηκες στην τράπουλα! Πωρώθηκες να ψάχνεις καθημερινώς μέσα στους βαλέδες εάν και πότε θα παραιτηθεί

η Ζωή, τι θα ψηφίσει ο Βαρουφάκης και εάν ο Λαφαζάνης κάνει κόμμα.

Άφησε. λοιπόν. την Αυγουστιάτικη σιέστα και πιάσε δουλειά! Δεν μπορώ όλα να κινούνται στο «φλου»! Θέλω πρόγραμμα! Συγκεκριμένα πράγματα! Ξανάρχεται η ελπίδα; Ναι και πότε χρυσέ μου; Να αλλάξω χρώμα στο μαλλί να με δει και να προσπεράσει! Δεν θέλω άλλα ραντεβού! Μου κάψανε τη γούνα!

Η χώρα πορεύεται με αυτόματο πιλότο! Το όνομά του δεν το γνωρίζω, αλλά να ομολογήσω πως ακόμα δεν έχω αισθανθεί αναταράξεις. Είναι το μόνο «φλου» που μου αρέσει! Ο πρωθυπουργός Αλέξης παραιτήθηκε στον εξοχότατο Προκόπη με χαμόγελο και καλαμπούρια, χωρίς να μου δώσει ημερομηνία εκλογών κάνοντας διάλειμμα για διαφημίσεις!

Παρέδωσε τη διερευνητική του εντολή σαν να ήτο γαριδάκι τραγανό λαχταριστό κι έκτοτε δηλώνει παραιτηθείς. Παραιτηθέν και το κυβερνητικό σχήμα, το οποίο από εκείνη την στιγμή φωνασκεί για το τεράστιο έργο της αριστερής κυβέρνησης δείχνοντας μου καρτ ποστάλ από τας Ευρώπας και τις αλλαγές που επετεύχθησαν στην ψυχοσύνθεση των Ευρωπαίων μετά τη διαπραγμάτευση και τον έρπη του Έλληνα πρωθυπουργού, να τα δω, να τα εμπεδώσω και να λησμονήσω επιτέλους το ‘δραχμολαγνικό’ πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης!

Τα δε εναπομείναντα κομματικά στελέχη διατυμπανίζουν στην ελληνική επικράτεια -μέσω των τηλεπαραθύρων- την υπέροχη, ευεργετική και αναζωογονητική συμφωνία που υπέγραψε η «πρώτη φορά αριστερά» με τους δανειστές.

Καλέ! Άνοιξε το παράθυρο να μπει δροσιά, να μπει του Αυγούστου! Να αναζωογονηθώ η Ελληνίς! Να βγάλω το εκλογικό βιβλιάριο να αεριστεί! Ρίξε τα χαρτιά σου λέω! Βλέπεις βαλέ σπαθάτο ή ρήγα τον μυστακοφόρο; Ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα το καλύτερο μνημόνιο; Ποιος κάνει, βρε παιδί μου, το καλύτερο παρκέ; Ο Αλέξης ; Ο Βαγγέλης;

Ο Αυτιάς, πάντως, με προειδοποιεί μαυρισμένος: Για 32 χρόνια θα υποστώ τις συνέπειες αυτού του μνημονίου, αλλά όταν στέκεται να μου τις αναλύσει σαν καλός φροντιστής, φευ, έρχονται οι διαφημίσεις!!

Και, που λες , η διερευνητική κόβει βόλτες τρελή κι αδέσποτη! Την έλαβε ο Βαγγέλης, την κέρασε τσίπουρο, σταυροφίλησε τον Λαφαζάνη βαθύτατα συγκινημένη, κεράστηκε γλυκό του κουταλιού από τη Ζωή, κάθισε για weekend στο σπίτι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης -κάνοντας τον Αλέξη να χάνει την υπομονή του και να μετρά, ενδεχομένως, άλλη μια λάθος επιλογή!

Από σήμερα θα φιλοξενηθεί στο σπίτι του Λαφαζάνη, θα τεθεί σε λαικό δημοκρατικό προσκύνημα με απευθείας μεταδόσεις, ενόσω οι παλιοσύντροφοι του Αλέξη συσκέπτονται για την επόμενη μετεγγραφή.

Ο Γλέζος, πάντως, επιμένει… Λαφαζάνη! Ο Κουβέλης που ήλθε αεράτος από τις διακοπές θέλει Τσίπρα! Το Bollywood των Βαλκανίων, σου λέω, καταντήσαμε ! Και μέσα στον ορυμαγδό και στους εφαρμοστικούς που ΔΕΝ εφαρμόζονται, ετοιμάζεται λέει, και ο ευρωπαίος επίτροπος, υπεύθυνος μεταναστευτικού, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της γαλάζιας παράταξης.

Εδώ έχω κόλλημα! Πού θα βάλουμε τους μετανάστες; Ακόμα και τα μαντριά φορολογούνται! Δεν θέλω να έχω ανοιχτό μαντρί! Λύσε μου το πρόβλημα γιατί παρέδωσε η Χριστοδουλοπούλου κι έχω ανασφάλεια! Και που λες…το έκανε η Παναγιά το θαύμα της! Ήλθε η δόση της πρώτης δόσης ! Πότε; Άνοιξε κανένα περιοδικό για να μαθαίνεις αγάπη μου! Εκεί στις Μυκόνου τις σαμπάνιες αραξοβόλισες; Ινκόγκνιτο ήλθε, εδόθησαν αμέσως τα δανεικά και απήλθε με το πρώτο αεροπλάνο! Μεταμφιεσμένη ήταν, αλλά την πρόδωσε το γαιτανόφρυδο!

Ανακουφίστηκε και ο Φλαμπουράρης και άρχισε να παίζει και εκείνος ξέγνοιστα μέσα στην Αυγουστιάτικη ραστώνη με τα παιδιά του πρωθυπουργού. Αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης θέλουν να τους μαθαίνει επιτυχώς κουτσό! Για κοίτα εκεί στο ζάλισμα της τράπουλας, πότε η Ζωή θα κλείσει την Βουλή;

Άγνωστο και αυτό; Η χώρα παραδόθηκε στην δημιουργική ασάφεια. κυριολεκτικώς, και της αρέσει! Δεν είναι πλεον γυναίκα δεδομένη αγάπη μου! Όλα να τα περιμένεις από γυναίκα μποέμισσα!

Κι εγώ τώρα τι να κάμω; Να βάλω σκούπα ηλεκτρική να πάρω τα σκουπίδια κάτω από το χαλάκι ή θα χάσω τις εξελίξεις που καλπάζουν; Και πες μου, τελικώς, ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών να ξεκινήσω να το σκέφτομαι!

Για τη μετάλλαξη του Αλέξη θα ψηφίσω; Την επαναστατικότητα του Λαφαζάνη θα πιστοποιήσω; Τον Βαγγέλη θα μπετονάρω; Ή όλα γίνονται για να φέρω τον Λεβέντη στην Βουλή; Μη μειδιάς και ρίξε τσιγγάνα τα χαρτιά γιατί χανόμαστε! Κι εάν δεν καταλαβαίνεις τίποτα από το μεγάλο μας τσίρκο, τουλάχιστον δες πότε έρχονται οι δικές μου δόσεις!

Γιατί αυτές δεν έρχονται ινκόγνιτο και φεύγουν! Αυτές ‘κατσικώνονται’ και δεν εγκαταλείπουν! Πότε, λοιπόν, πάω ταμείο ; Πριν η μετά τις εκλογές;

Να ξέρω πότε θα πιω το δηλητήριο! Σταγόνα – σταγόνα! Δόση –δόση!‬

Keywords
Αναζητήσεις
πασιεντζα με απλη τραπουλα
Τυχαία Θέματα