Σύσκεψη στο Μαξίμου για το πολυνομοσχέδιο και τις αποφάσεις του Eurogroup

01:17 11/7/2013 - Πηγή: Aixmi

Με θέμα το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και τα προαπαιτούμενα για την εκταμίεση των δόσεων που αποφασίστηκε στο Eurogroup της Δευτέρας, συναντώνται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί απρόσκοπτα

η συζήτηση και υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ βουλευτών της συμπολίτευσης.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ενημέρωσε τους δύο αρχηγούς για την συνεδρίαση του Eurogroup, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξερχόμενος του Μέγαρου Μαξίμου, ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε:

«Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο για τα θετικά αποτελέσματα του Eurogroup, όπου παρεμπιπτόντως, επειδή ελέχθη ότι πήραμε «κουτσουρεμένη» τη δόση, θέλω να εξηγήσω ότι πήραμε τη δόση όπως ακριβώς είναι στο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Απλώς, υπήρχε μία εισήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παίρναμε παραπάνω, πέραν αυτών που είναι στο πρόγραμμα, που ορισμένες χώρες είπαν ότι αυτό προκαλεί δυσκολίες στα Κοινοβούλιά τους και θα το δούμε από τον Οκτώβριο και μετά. Άρα, ήταν μία πολύ θετική εξέλιξη, δεδομένων, μάλιστα, των πολιτικών δυσκολιών που είχαμε τον τελευταίο μήνα.

Ο κ. Στουρνάρας ρωτήθηκε και για τον φόρο στην εστίαση, ο οποίος όπως είπε έχει τεθεί, πια, στο τραπέζι και στις επόμενες δέκα ημέρες θα γνωρίζουμε και το αποτέλεσμα. «Εάν γίνει δεκτό το σχέδιο», είπε ο υπουργός, «θα ξεκινήσει από πρώτη Αυγούστου».

Ο υπ. Οικονομικών απάντησε και για την πορεία των εσόδων με βάση τις εκθέσεις που δημοσιεύονται: «Όχι, δεν υπάρχει καμία έκθεση. Η εισήγηση προς το Eurogroup ήταν ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και ότι το πρόγραμμα βαίνει κανονικώς. Δεν υπάρχει καμία έκθεση, πιθανώς να αναφέρονται σε παλαιές εκθέσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα