Συρία: Αεροπορική επίθεση διέκοψε υδροδότηση σε 3,5 εκατ. κατοίκους

21:55 1/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Αεροπορική επίθεση σε κέντρο επεξεργασίας υδάτων στη Συρία την περασμένη Πέμπτη διέκοψε την υδροδότηση για 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μερικώς αλλά μέχρι την Τρίτη παραμένουν χωρίς νερό 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι. Αυτό ανέφερε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών προσθέτοντας ότι στη χώρα συνεχίζουν να παραβιάζονται οι κανόνες του πολέμου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προορίζονται για την προστασία υποδομών ζωτικής σημασίας για τον άμαχο πληθυσμό.

Η εκπρόσωπος της UNICEF είπε ότι η αεροπορική

επίθεση –που σύμφωνα με αναφορές– έπληξε το κέντρο επεξεργασίας υδάτων του αλ Κάφσεχ στο βόρεια πόλη του Χαλεπίου την περασμένη Πέμπτη είναι ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό παράδειγμα.

Οι πληροφορίες για το ποιος κατάφερε αυτό το χτύπημα είναι συγκεχυμένες. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA μετέδωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη της δυτικής συμμαχίας χωρών υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής βομβάρδισαν το κέντρο επεξεργασίας υδάτων, ενώ το Συριακό Δίκτυο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγόρησε την πολεμική αεροπορία της συριακής κυβέρνησης για τον βομβαρδισμό.

Για κανέναν από τους παραπάνω ισχυρισμούς δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία.
Οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις δεν ανέφεραν επιθέσεις την περασμένη Πέμπτη σε συριακό έδαφος. Κάτοικοι και αντάρτες ανέφεραν πως πολεμικά αεροσκάφη –που πιστεύεται ότι ήταν της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας– ενέτειναν τις επιδρομές τους σε κατοικημένες περιοχές σε αρκετές πόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα