Συρία: 26 νεκροί από παγιδευμένα οχήματα-Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για το αιματηρό χτύπημα

22:02 14/9/2015 - Πηγή: Aixmi
Πάνω από 26 άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους σε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες οχήματα που συγκλόνισαν την πόλη Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία, η οποία συνταράσσεται από την πόλεμο, γνωστοποίησαν μια μη κυβερνητική οργάνωση και μια τοπική πηγή.

Στις εκρήξεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άμαχοι, ανάμεσά τους 2 παιδιά, 6 στελέχη των κουρδικών υπηρεσιών ασφαλείας και 7 μαχητές μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης που πρόσκειται στην κυβέρνηση Άσαντ, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ,

ένα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες αυτοκίνητο εξερράγη σε ένα σημείο ελέγχου των Κούρδων στη συνοικία Κασμάν, με αποτέλεσμα να βρουν θάνατο 10 άμαχοι και 6 Κούρδοι μαχητές. Η δεύτερη επίθεση, στη συνοικία αλ Μαχάτα διαπράχθηκε προφανώς εναντίον του αρχηγείου των Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας και στοίχισε την ζωή σε 7 στελέχη αυτής της μονάδας όπως και σε 3 άμαχους.

«Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης ακριβώς 30 λεπτά αργότερα. Ένα βυτιοφόρο όπου είχαν τοποθετήσει 5 τόνους εκρηκτικών υλών εξερράγη, τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν, δεκάδες τραυματίστηκαν» ανέφερε από την πλευρά της μια τοπική πηγή στο πρακτορείο RIA Novosti.

Περίπου 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της χώρας επιβεβαίωσαν τις επιθέσεις κάνοντας λόγο, σε έναν πρώτο απολογισμό, για τουλάχιστον 18 έως 20 νεκρούς.Σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις αυτοκτονίας.

(Φωτογραφία από την έκρηξη που δημοσίευσε ακτιβιστής στο Twitter)

Keywords
Τυχαία Θέματα