Συντονισμένες προσπάθειες για τον πλήρη έλεγχο στη Χίο

10:58 26/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε εκκαθαρίσεις εστιών σε όλο το μήκος και το πλάτος της περιοχής που εξαπλώθηκε η πυρκαγιά στα χωριά της νότιας Χίου, προβαίνουν από τις πρωινές ώρες της Τρίτης, 26 Ιουλίου 2016, οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντικές ομάδες του νησιού.

Η νύχτα που πέρασε ήταν ευτυχώς σχετικά ήσυχη και δεν υπήρξαν σοβαρές αναζωπυρώσεις, ωστόσο εστίες εξακολουθούν να υπάρχουν και οι προσπάθειες εντοπίζονται στο σβήσιμό τους, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο εκδήλωσης και εμφάνισης νέων μετώπων.

Το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από τον χώρο

των επιχειρήσεων, δεν υπήρχε μεγάλο ενεργό μέτωπο, πλην των μικρών εστιών, που ελέγχονται και η μια μετά την άλλη σβήνονται. Οι περισσότερες εστίες εντοπίζονται στις περιοχές Βέσσας και Αρμολίων, καθώς και στην περιοχή προς τον Άγιο Γεώργιο Συκούση.

Από το πρωί, μαζί με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της Χίου, οι οποίες ενισχύθηκαν με προσωπικό και 18 οχήματα που έφτασαν το πρωί της Τρίτης από την Αθήνα, επιχειρούν και τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα (αεροπλάνα και ελικόπτερα).

Εντός της ημέρας θα γίνει και η πρώτη αποτίμηση των ζημιών από την πυρκαγιά από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που φτάνει στη Χίο μαζί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Πηγή: astraparis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα