Συνταγή κόλαση: Σοκολατόπιτα με καραμέλα γάλακτος!

15:59 6/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Η σοκολατόπιτα είναι από μόνη της σκέτη κόλαση. Πόσο μάλλον όταν συνδυαστεί με καραμέλα γάλακτος! Εμείς σας προτείνουμε να τη φτιάξετε σπίτι και να καλέσετε τους αγαπημένους σας φίλους και συγγενείς για να την απολαύσετε!

ΥΛΙΚΑ

Για την καραμέλα γάλακτος:

1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
130 γρ. μαργαρίνη
Για το σιρόπι:

2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
4 κ.σ. κακάο
130 γρ. μαργαρίνη
1/2 ποτήρι νερό

Για το κέικ:

3 κ.γ. κοφτά baking powder
1 κεσεδάκι γιαούρτι με όλα

τα λιπαρά (250 γρ)
1 1/2 κούπα τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1/2 κούπα τσαγιού κακάο
3 αυγά
1 κ.σ. κονιάκ
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 μικρή πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα βάζουμε το κουτάκι με το ζαχαρούχο γάλα (άν έχει χάρτινη ετικέτα την αφαιρούμε) στη χύτρα την οποία γεμίζουμε με νερό να το καλύπτει. Κλείνουμε την χύτρα και μόλις αρχίσει να σφυρίζει χαμηλώνουμε στο 1,5 (αν το πιο δυνατό σας είναι το 3. Ανάλογα αν το πιο δυνατό σας είναι το 10 χαμηλώνετε στο 5) κι αφήνουμε για 40 λεπτά. Μόλις αυτά περάσουν κατεβάζουμε από την φωτιά κι όταν έχουμε την ένδειξη ότι μπορούμε να ανοίξουμε την χύτρα, αφαιρούμε το νερό και με γάντια φούρνου βγάζουμε το κουτάκι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη με το κακάο πολύ καλά. Βάζουμε στην κατσαρόλα τη μαργαρίνη να λιώσει και προσθέτουμε το κακάο με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι μόνο δύο λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Προχωράμε να φτιάξουμε το κεικ χρησιμοποιώντας το ίδιο μπολ που ανακατέψαμε το κακάο με την ζάχαρη.

Ανακατεύουμε με το μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά να γίνουν κρέμα άσπρη.

Προσθέτουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε πάνω από το μπολ το κόσκινο και κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking και το αλάτι. Τελειώνουμε με το ξύσμα και το κονιάκ.
Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψάκι μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Θα δείτε θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε πέντε λεπτά να σταθεί.

Με ένα μαχαιράκι το χαράζουμε σε κομμάτια μέχρι την μέση (Προσοχή, όχι μέχρι τον πάτο γιατί θα μας πάει όλο το σιρόπι εκεί) και ρίχνουμε το σιρόπι μας το οποίο είναι πια χλιαρό, με ένα κουτάλι σούπας να πάει παντού.

Χτυπάμε με το μίξερ την καραμέλα γάλακτος με τη μαργαρίνη, δε θέλει πολύ, να ομογενοποιηθούν τα υλικά και περιχύνουμε το κεικ μας.

Πηγή: travelgirl.gr

The post Συνταγή κόλαση: Σοκολατόπιτα με καραμέλα γάλακτος! appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα