Συνήγορος Αμπτεσλάμ: Είναι ένας βλάκας – Ο δείκτης ευφυίας του δεν ξεπερνά ένα άδειο τασάκι

21:35 27/4/2016 - Πηγή: Aixmi

«Πρόκειται για έναν βλάκα από το Μόλενμπερκ«. Αυτά τα λόγια ανήκουν στον δικηγόρο του Σαλάχ Αμπντεσλάμκαι περιγράφουν τον πελάτη του. Ο δικηγόρος Σβεν Μέρι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Liberation, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν ανέλαβε την εκπροσώπηση του Αμπντεσλάμ.

Όπως λέει: «Υπήρχαν στιγμές που σκεφτόμουν να τα παρατήσω. Αν ήξερα εξ’ αρχής τι είχε συμβεί κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στις Βρυξέλλες

δεν θα είχα αναλάβει την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του μακελάρη του Παρισιού. Και συνέχισε περιγράφοντας τον πελάτη του ως έναν «βλάκα από το Μόλενμπεκ».

Τα «κοπλιμπέντα» όμως δεν σταμάτησαν εδώ: «Ο Αμπντεσλάμ έχει τον ίδιο δείκτη νοημοσύνης με ένα άδειο τασάκι. Δεν αποτελεί ηγετικό μέλος του ISIS, πρόκειται για έναν απλό οπαδό της τρομοκρατικής οργάνωσης», προσθέτει ο Μέρι επισημαίνοντας ότι ο πελάτης του ζει σε μια δική του πραγματικότητα, που θυμίζει βιντεοπαιχνίδι βίας.

Πάντως αναλυτές επισημαίνουν ότι πρέπει να επιδεικνύεται προσοχή στις δηλώσεις του δικηγόρου του. Θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποτελούν μέρος της υπερασπιστικής του γραμμής, η οποία θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο Αμπτεσλάμ είναι μόνο ένα πολύ μικρό ψάρι στην κλίκα των τρομοκρατών.

Ο Αμπντεσλάμ εκδόθηκε στη Γαλλία από το Βέλγιο και προφυλακίστηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα Φλερί Μερογκί, κοντά στο Παρίσι όπου θα οδηγηθεί στην απομόνωση,.

Για τις 20 Μαΐου είναι προγραμματισμένη η ανάκρισή του από τις γαλλικές αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα