Συνελήφθη ο μακελάρης του Reina στην Τουρκία- Βρισκόταν μαζί με τον 4χρονο γιο του (EIKONEΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

00:19 17/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε μια καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση ο μακελάρης της Κωνσταντινούπολης έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών. Μάλιστα τη στιγμή της σύλληψης βρισκόταν μαζί με τον τετράχρονο γιο του όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά από ανθρωποκυνηγητό 17 ημέρων ο δράστης της επίθεσης τον οποίο οι τουρκικές Αρχές είχαν ταυτοποιήσει με το όνομα Αμπντουλκαντίρ Μασχαρίποβ, ουζμπεκικής καταγωγής, συνελήφθη στην περιοχή του Εσενγιούρτ στην Κωνσταντινούπολη. Μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκε και το

ποσό των 150.000 δολαρίων.

*Το κτίριο όπου έγινε ηα στυνομική επιχείρηση

Ο Μασαρίποφ εισέβαλε το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο νυχτερινό κέντρο Reina και άνοιξε πυρ εναντίον των θαμώνων σπέρνοντας τον θάνατο. Άφησε πίσω του 39 νεκρούς.

Οι αρχές εντόπισαν τον μακελάρη και διαπίστωσαν πως από την πρώτη στιγμή μετά την επίθεση είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι αυτό φίλου του, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα επιχείρησε να διαφύγει μαζί με το παιδί όταν αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς και αντιστάθηκε στη σύλληψη, γι’αυτό και φέρει μώλωπες στο πρόσωπο του στις φωτογραφίες που πρώτη δημοσίευσε η Hurriyet.

Ο Ουζμπέκος τρομοκράτης οδηγήθηκε στα γραφεία της ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη, όπου και ανακρίνεται.

*Ο φίλος και συνεργός του ο οποίος επίσης συνελήφθη

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Μασαρίποφ παραδέχθηκε ότι ήταν εκείνος που είχε διαφύγει απο τη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα, σε συγκρότημα κατοικιών, μαζί με τον 4χρονο γιο του.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, αλλά ο Μασαρίποφ κατάφερε να διαφύγει, λίγο πριν την πραγματοποίηση της εισβολής στις κατοικίες, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.

Reina saldırganı yakalandı! https://t.co/5YasjhTHpp pic.twitter.com/1TK2fdSBsA

Sabah Gazetesi (@Sabah) 16 Ιανουαρίου 2017

Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Reina ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, αναφέροντας ότι ήταν μια πράξη εκδίκησης για την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Reina katliamını gerçekleştiren teröristle birlikte aynı evde üç kişi daha gözaltına alındı pic.twitter.com/cWrHfD2qY0

Sabah Gazetesi (@Sabah) 16 Ιανουαρίου 2017

Keywords
Τυχαία Θέματα