Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια – Αλληλεγγύη για τη Σαπεκοένσε

09:40 30/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Με το πρώτο φως της ημέρας συνέχισε η επιχείρηση στα συντρίμμια της πτήσης τσάρτερ της Lamia, όπου σκοτώθηκαν 71 άτομα. Στη διάρκεια των ερευνών σε δασική ορεινή περιοχή κοντά στην πόλη Ουνιόν, βρέθηκαν τα δύο μαύρα κουτιά από το τόπο της συντριβής. Στρατιώτες φρουρούσαν τα συντρίμμια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Έως το βράδυ οι διασώστες είχαν βρει τους περισσότερους νεκρούς που έπρεπε να επαναπατριστούν στη Βραζιλία και στη Βολιβία, χώρα καταγωγής για τα εννέα μέλη

του πληρώματος. Αν και αρχικά έγινε λόγος για 76 νεκρούς, τελικά συνολικά οι νεκροί είναι 71 καθώς τέσσερα άτομα που βρίσκονταν στον κατάλογο των επιβατών, δεν επιβιβάστηκαν ποτέ στο αεροσκάφος. Μόνο έξι άτομα, τρεις παίκτες, ένας δημοσιογράφος και δύο μέλη του πληρώματος, επέζησαν του δυστυήματος αν και ένα από τα μέλη του πληρώματος φέρεται να υπέκυψε στα τραύματά του.

Οι γιατροί συνεχίζουν να παρακολουθούν την κατάσταση των επιζώντων. Από τους ποδοσφαιριστές, ο τερματοφύλακας Τζάκσον Φόλμαν ανάρρωνε από τον ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού του, όπως ανέφεραν οι γιατροί. Ο αμυντικός Ελιο Νέτο παρέμεινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας με σοβαρό τραύμα στο κρανίο, τον θώρακα και τους πνεύμονες του, ενώ ο επίσης αμυντικός Αλαν Ρούσελ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση της σπονδυλικής στήλης.

Πριν από την συντριβή, ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου για πρόβλημα στα ηλεκτρικά προβλήματα, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές, ενώ ρχικά έγινε λόγο για έλλειψη καυσίμων. Ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια της τραγωδίας.

Η Βραζιλία έχει κηρύξει ήδη τριήμερο πένθος, ενώ ομάδες στην κορυφαία κατηγορία της Βραζιλίας προσφέρουν δωρεάν δανεικούς παίκτες στη Σαπεκοένσε, προτρέποντας την ομοσπονδία να εγγυηθεί τριετή παραμονή της ομάδας στην πρώτη κατηγορία, προκειμένου να σταθεί και πάλι στα πόδια της.

Παγκόσμιοι αστέρες του μεγάλοι ποδοσφαίρου, από τον Μαραντόνα στον Πελέ και τον Μέσι έστειλαν τα συλλυπητήριά τους. Η Σαπεκοένσε από το 2009 που έπαιζε στην τέταρτη κατηγορία της Βραζιλίας , ήταν έτοιμη να παίξει το μεγαλύτερο παιχνίδι στην ιστορία της, τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana στο Μεντεγίν.

Keywords
Τυχαία Θέματα