Συνεχίζεται το θρίλερ στην Ιταλία: Περισσότεροι από 25 οι αγνοούμενοι κάτω από τη χιονοστιβάδα

12:48 20/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Υπό τον κίνδυνο των κατολισθήσεων και αποκολλήσεων χιονοστιβάδων συνεχίζουν με το ξημέρωμα τις εργασίες τους τα σωστικά συνεργεία όπου προσπαθούν να απεγκλωβίσουν άτομα που φέρεται να βρίσκονται μέσα στο ξενοδοχείο Rigopiano που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα και κατολίσθηση.

Περισσότερα από 25 άτομα φέρεται να αγνοούνται μέσα στο ξενοδοχείο ενώ τα σωστικά συνεργεία δεν κατάφεραν να εντοπίσουν επιζώντες και ούτε να ανασύρουν άλλους νεκρούς από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί δύο ζωντανοί και τέσσερις νεκροί ενώ οι αγνοούμενοι

υπολογίζονται στους 29. Μέσα στο ξενοδοχείο στην τοποθεσία Φαρίντολα φέρεται να βρίσκονταν και τέσσερα παιδιά σύμφωνα με μαρτυρίες των δύο διασωθέντων.

Θεωρητικά ένας άνθρωπος θα μπορούσε να επιζήσει μέχρι και τρεις ημέρες αν βρίσκεται σε σημείο στο οποίο υπάρχει αρκετό οξυγόνο, σύμφωνα με τους διασώστες, αν και το γεγονός ότι επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην περιοχή και καθώς το ξενοδοχείο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές, περιορίζει τις ελπίδες.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το ξενοδοχείο Rigopiano είχε χτιστεί σε σημείο πολύ επικίνδυνο, στους πρόποδες του βουνού και οι πρώτοι του ιδιοκτήτες και πρώην δήμαρχος της περιοχής είχαν κατηγορηθεί για αυθαίρετη δόμηση και μετέπειτα νομιμοποίησή της αν και στη δίκη είχαν κριθεί όλοι αθώοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα