Συνάντηση Πούτιν – Ολάντ απόψε στη Μόσχα

11:11 26/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί το βράδυ της Πέμπτης ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος μεταβαίνει στη Μόσχα προκειμένου να οικοδομήσει μια «μεγάλη συμμαχία» κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στο όρος Σινά, ο Πρόεδρος της Γαλλίας προσδοκά πολλά από την αποψινή συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, για να ενισχύσει το μέτωπο κατά της τζιχαντιστικής απειλής .

Το Παρίσι επιμένει σε τρία σημεία: να εμποδίσει τον Σύρο πρόεδρο

Μπασάρ Αλ Άσαντ να βομβαρδίζει άμαχους πολίτες, να βάλει στο στόχαστρο τους τζιχαντιστές στην περιοχή και να ξεκινήσει τη διαδικασία αποχώρησης του Άσαντ από την εξουσία, τον οποίο οι Ρώσοι στηρίζουν ως σήμερα.

«Αν κατορθώσουμε να πείσουμε τον Πούτιν στα τρία αυτά σημεία θα είναι θετικό», προσθέτει ο Γάλλος διπλωμάτης στο Reuters.

Σε ανακοίνωση του το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει ότι θα πραγματοποιηθεί δείπνο των δύο ηγετών το βράδυ της Πέμπτης και ότι οι συζητήσεις θα αφορούν «τους τρόπους για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατική απειλή αλλά και η συνεργασία στον αγώνα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους».

Keywords
Τυχαία Θέματα