Συνάντηση Ομπάμα – Πούτιν τη Δευτέρα

09:46 25/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Συνάντηση θα έχουν τη Δευτέρα Μπαράκ Ομπάμα και Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο της τριήμερης συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να ζητήσει από τον Ρώσο ομόλογό του να του εξηγήσει πως η στρατιωτική παρουσία της χώρας του στη Συρία θα συμβάλλει στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως ανέφερε η Σελέστ Ουάλαντερ, επικεφαλής της ομάδας για

τη Ρωσία στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ο ισχυρισμός της Μόσχας ότι η πρόσφατα ενισχυμένη στρατιωτική παρουσία στη περιοχή θα καταπολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος «δεν ευσταθεί».

Η κ. Ουαλάντερ, πρόσθεσε ότι ο Ομπάμα θα πιέσει επίσης τον Πούτιν να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ρωσία το Φεβρουάριο να αποσύρει το ρωσικό στρατό από την Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντα Μόντι, τη Δευτέρα το πρωί (τοπικη ώρα), όπου αναμένεται να συζητήσει τη δέσμευση της Ινδίας να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή, πριν από το διεθνές συνέδριο για το κλίμα που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στο Παρίσι.

Θα έχει επίσης συνομιλίες με τον Κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο, ενώ πιθανότατα θα συναντηθεί και με άλλους ηγέτες.

Ωστόσο δεν αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ρουχανί, παρά την συμφωνία για τα πυρηνικά που σύναψαν πρόσφατα η Ουάσιγκτον και άλλες χώρες με την Τεχεράνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα