Συναγερμός σε Βέλγιο και Γαλλία: Καταφθάνουν μαχητές του ISIS

13:05 15/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Πανικός επικρατεί σε βελγικές και γαλλικές Αρχές μετά τη δημοσιοποίηση ενός επίσημου εσωτερικού εγγράφου της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου, σύμφωνα με το οποίο μαχητές οργάνωσης που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική και επικίνδυνη» φέρονται να έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους από τη Συρία πριν από μιάμιση εβδομάδα, για να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου αναμένονται χτυπήματα του ISIS

στις δύο χώρες, καθώς τα άτομα αυτά ταξιδεύουν με πλοίο και χωρίς διαβατήρια ενώ αναφέρεται ότι πρόκειται να χωριστούν σε δύο ομάδες, με τη μία να έχει προορισμό το Βέλγιο και την άλλη να κατευθύνεται στη Γαλλία, ώστε να πραγματοποιήσουν διπλές επιθέσεις.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαιτέρως είναι ο εντοπισμός κατά τύχη ενός μηνύματος του Μοχάμεντ Αμπρινί ο οποίος είναι ο μοναδικός επιζών από τις επιθέσεις των Βρυξελλών και βρίσκεται στη φυλακή. Σύμφωνα με το μήνυμά του «κάτι κινείται στη Γαλλία», ενώ αποδέκτη είχε έναν άλλο συγκρατούμενο του, τον Μαρουάν Ελ Μπαλί, τον μοναδικό επιζώντα από την επίθεση στο Verviers στις 15 Ιανουαρίου 2015.

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου, ήδη τα άτομα αυτά βρίσκονται σε επαφή με πυρήνες τρομοκρατών στην Ευρώπη και έχουν τον απαραίτητο οπλισμό για να χτυπήσουν άμεσα.

Στο μεταξύ, όσον αφορά τους μαχητές, φέρεται να έχουν βρει τους στόχους των επιθέσεών τους: Ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, ένα εστιατόριο αμερικανικής αλυσίδας fast food και ένα αστυνομικό τμήμα. Στόχος είναι να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα, ενώ στη λίστα στόχων περιλαμβάνονται και εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας.

Στη έγγραφο της αντιτρομοκρατικής υπογραμμίζεται ότι η Γαλλία παραμένει ο αγαπημένος στόχος του ISIS, «αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πραγματοποίηση μιας ή και περισσότερων επιθέσεων στο Βέλγιο».

Στόχοι των τζιχαντιστών φέρονται να είναι εκτός από ξένες και προσωπικότητες του Βελγίου, όπως η βασιλική οικογένεια και πολλοί υπουργοί, λιμάνια, αεροδρόμια, μέσα μαζικής μεταφοράς, σιδηροδρομικοί σταθμοί, 15 πρεσβείες, έδρες ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών αλλά και οι υπαίθριες αναμεταδόσεις του EURO 2016, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα, μεγάλα ξενοδοχεία, συγκεντρώσεις, συναυλίες, εμπορικοί δρόμοι, πεζόδρομοι, τόποι λατρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα