«Συμφωνία» κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στο EWG

18:27 12/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Στο κρίσιμο ΕWG που πραγματοποιείται το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η συμφωνία μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών, κάνουν λόγο πληροφορίες από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, στο Euro Working Group, που συνεδριάζει το απόγευμα, θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις

τόσο για το πακέτο των 5,4 δισ, όσο και για τον προληπτικό μηχανισμό των 3,6 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup είχε ανακοινώσει ήδη από την Δευτέρα την αρχική συμφωνία που υπήρχε για την ελληνική πρόταση του μηχανισμού -«κόφτη» -και πλέον παρέμενε να συζητηθούν και να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες του.

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως το πρώτο θέμα συνεδρίασης των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες θα είναι το ελληνικό χρέος και θα λάβουν μέρος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM). Ο διάλογος τους θα επικεντρωθεί γύρω από την πρόταση του ESM για αγορά μέρους των δανείων της Ελλάδας από το ΔΝΤ με υψηλό επιτόκιο, στον ESM.

Ερωτηματικό πάντως παραμένει η στάση του ΔΝΤ, το οποίο δεν έχει συνηγορήσει ακόμα στην απόφαση, ενώ διατηρεί την διαφορετική του προσέγγιση στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς ανακοίνωσε για αύριο τη διεξαγωγή ενημέρωσης με αντικείμενο την εφαρμογή της συμφωνίας από τον επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα