Συγκλονίζει η Γέλενα Ντόκιτς: Με χτυπούσε αλύπητα ο πατέρας μου

18:37 27/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις που έκανε η τενίστρια Γέλενα Ντόκιτς στην αυτοβιογραφία της.

Η ίδια εξομολογήθηκε πως πέρασε δραματικά παιδικά χρόνια στα χέρια του πατέρα της, ο οποίος τη χτυπούσε αλύπητα όταν έχανε στους αγώνες τένις, με αποτέλεσμα όλο της το κορμί να γεμίζει μελανιές και να αιμορραγεί.

Η Ντόκιτς ανέφερε πως πολλές φορές τη χτυπούσε με μία δερμάτινη ζώνη, και μία φορά μετά την ήττα της στον πρώτο γύρο τουρνουά στον Καναδά, το 2000, την έδειρε μέχρι λιποθυμίας.

«Με χτυπούσε πραγματικά άσχημα. Άρχισε από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα να παίζω

τένις και συνεχίστηκε. Ξέφυγε από τον έλεγχο. Οι ξυλοδαρμοί ήταν σχεδόν καθημερινοί, αλλά ο συναισθηματικός πόνος ήταν ο μεγαλύτερος. Όταν είσαι 11-12 χρονών και ακούς όλα αυτά τα άσχημα πράγματα… αυτό ήταν το πιο δύσκολο για μένα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος μάλιστα, την έδιωχνε από το ξενοδοχείο που έμεναν, και της απαγόρευε να δει τον αγαπημένο της αδερφό.

Η αθλήτρια έπεσε σε κατάθλιψη και, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ήθελε να αυτοκτονήσει.

Η Γελένα Ντόκιτς εγκατέλειψε με την οικογένεια της την εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία σε ηλικία 11 ετών, για να πάνε στην Αυστραλία, όπου έκανε τα πρώτα της βήματα αγωνιστικά.

«Ήταν ένα πολιτισμικό σοκ αρχικά. Ήταν πολύ δύσκολο, έπρεπε να μάθω Αγγλικά και ήταν πιο δύσκολο και για τον πατέρα μου, που έβγαζε όλη την πίεσή του πάνω μου. Σε κάποιο σημείο, λίγα παιδιά μου είχαν πει να γυρίσω από εκεί που ήρθα.

Επίσης σε κάποιους γονείς δεν άρεσε καθόλου που η ομοσπονδία της χώρας, μου έδινε υποτροφίες. Κάποια πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, δέχτηκα όμως την Αυστραλία και θα ήταν πολύ πιο εύκολα για μένα αν ο πατέρας μου με έκανε να νιώσω πιο άνετα».

Το 2001, η Γελένα και ο πατέρας της επέστρεψαν στην Γιουγκοσλαβία και η Γελένα υπέφερε από κατάθλιψη και έκανε σκέψεις ακόμα και να βάλει τέλος στη ζωή της.

Η τενίστρια έφτασε έως το Νο. 4 στην παγκόσμια κατάταξη και σήμερα είναι προπονήτρια της Tennis Australia.

The post Συγκλονίζει η Γέλενα Ντόκιτς: Με χτυπούσε αλύπητα ο πατέρας μου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα