Συγκέντρωση «Παραιτηθείτε»: Ενημέρωσαν την Εισαγγελία οι διοργανωτές

19:04 14/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Γραπτή ενημέρωση για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο Σύνταγμα που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 15 Ιουνίου, κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης «Παραιτηθείτε».

Έπειτα από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη περί αντισυνταγματικότητας της συγκέντρωσης πολιτών και όσα την ακολούθησαν, χαρακτηρισμοί όπως παράνομη, ακροδεξιά, ακόμα και υποκινούμενη

από κόμματα, οι διοργανωτές ενημέρωσαν την Εισαγγελία για όλες τις έννομες ενέργειες τους και το αναπόσπαστο δικαίωμα των πολιτών στο συναθροίζειν, τονίζοντας ακόμα μια φορά πως αποσκοπούν στη διεξαγωγή μιας ειρηνικής συγκέντρωσης χωρίς πράξεις βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων.

Επίσης οι διοργανωτές ενημερώνουν την ανωτάτη εισαγγελική λειτουργό, ότι έχουν αποστείλει σχετική επιστολή για την αυριανή συγκέντρωση και στον Δήμαρχο Αθηναίων υποβάλλοντας παράλληλα αίτηση χορήγησης σχετικής άδειας για τη χρήση της πλατείας Συντάγματος.

Αίτηση υπέβαλαν και στον γενικό αστυνομικό διευθυντή προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία εκείνα μέτρα για την προστασία της συνάθροισης και των πολιτών που θα συγκεντρωθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα