Στους δρόμους ολόκληρη η Ελλάδα – Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις

09:55 8/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Το βράδυ ψηφίζεται στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ξεσηκώνοντας ολόκληρη την Ελλάδα και προκαλώντας τριήμερες κινητοποιήσεις, οι οποίες κορυφώνονται απόψε.

Όσον αφορά στη σημερινή ημέρα το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

– Στις 10:00 το πρωί, το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα και

στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

– Συλλαλητήριο διοργανώνει και η ΓΣΕΕ στις 10:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Σ’ αυτό συμμετέχουν επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο.

– Στις 12:00 το μεσημέρι η ΠΟΕΣΥ καλεί τους εργαζομένους στα μέσα ενημέρωσης να πάρουν μέρος μαζικά σε διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ και πορεία προς τη Βουλή.

– Στις 18:00 ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ διοργανώνουν συλλαλητήριο-συναυλία στην πλατεία Συντάγματος στις 18:00.

Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των συνδικάτων, τα μέσα μεταφοράς πραγματοποιούν στάσεις από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, διευκολύνοντας τη μεταφορά των διαδηλωτών. Ωστόσο, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος έως και την Κυριακή λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην τριήμερη απεργία της ΓΣΕΕ.

Έως την Τρίτη θα διαρκέσει η τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΠΝΟ. Πιο συγκεκριμένα, η απεργία ισχύει για όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Παρασκευή στις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου.

Χωρίς λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

48ωρη απεργία πραγματοποιούν από χθες οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας.

Κλειστά τα πρατήρια καυσίμων

Κατόπιν έκτακτης συνεδρίασής του, το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων αποφάσισε τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ κατά του ασφαλιστικού. Έτσι, τα πρατήρια καυσίμων σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα.

Κλειστά και τα μαγαζιά

Το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για σήμερα, όπου παρότι είναι Κυριακή είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013, αποφάσισαν από κοινού ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα