Στους 79 οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τραίνου στο Καμερούν

18:40 24/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Ακόμη 11 σοροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του τραίνου που εκτροχιάστηκε την Παρασκευή στο Καμερούν ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Γιαουντέ-Ντουάλα, ανεβάζοντας στους 79 τους νεκρούς. Επίσης, έχουν καταγραφεί 551 τραυματίες, η πλειονότητα των οποίων μεταφέρθηκαν στην Ντουάλα.

«Οι έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος τελείωσαν την Κυριακή», δήλωσε εξάλλου στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο να διατηρηθεί η ανωνυμία του αξιωματούχος της σιδηροδρομικής εταιρίας Camrail, θυγατρικής του γαλλικού ομίλου Bollor. Το Σάββατο αξιωματούχος της Camrail είχε δηλώσει πως 60 έως

70 πτώματα μεταφέρθηκαν στη Γιαουντέ.

Η χώρα τήρησε σήμερα ημέρα εθνικού πένθους και οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες. Η καθολική Εκκλησία κάλεσε να διοργανωθούν λειτουργίες περισυλλογής σε όλη τη χώρα.

«Πιστεύω πως (το εθνικό πένθος) είναι ο καλύτερος τρόπος να υπογραμμιστεί η αλληλεγγύη ολόκληρου του έθνους με τα θύματα αυτής της καταστροφής«, δήλωσε ο Πολ Μπιγιά πρόεδρος της χώρας που επέστρεψε έπειτα παό έναν μήνα απουσίας: «Έχω διατάξει έρευνα, εις βάθος έρευνα για να προσδιοριστούν οι βαθιές αιτίες αυτών των ατυχημάτων, ή αυτής της τραγωδίας«.

Όλα τα βαγόνια ήταν γεμάτα από κόσμο επειδή, νωρίτερα, είχε καταρρεύσει μια γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πρωτεύουσα με την Ντουάλα και είχε διακοπεί η κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις. Ως αποτέλεσμα, δεκάδες ταξιδιώτες έσπευσαν να κλείσουν ένα εισιτήριο για να ταξιδέψουν με το τρένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα