Στους «32» του Europa League η ΑΕΚ

23:17 7/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Η ΑΕΚ βρίσκεται στους 32 του Europa League και ο Μανόλο Χιμένεθ με τους παίκτες του πανηγύρισαν έξαλλα στον αγωνιστικό χώρο του «Ερνστ Χάπελ» την επιτυχία τους!

Αγκαλιές, συγχαρητήρια από τον έναν προς τον άλλον και «όλε» με την κερκίδα είχε το… τρίτο ημίχρονο του αγώνα της Ένωσης στη Βιέννη

Είναι το αποτέλεσμά της στην Ευρώπη. Η ισοπαλία! Μία ισοπαλία όμως τώρα της αρκούσε. Και την πήρε. «Λευκή»! Πιο «λευκή»

δεν γινόταν μιας και η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ποτέ στην Βιέννη, τελείωσε τον όμιλό της αήττητη (!) και συνεχίζει το ευρωπαϊκό της ταξίδι και τον Φεβρουάριο. Η «Ενωση» θα βρίσκεται στην κλήρωση της Δευτέρας με το σπαθί της.

Και μπορεί να μην σκόραρε για να αφαιρέσει το άγχος της, αλλά δεν απειλήθηκε και ποτέ. Η Αούστρια τελείωσε το παιχνίδι χωρίς τελική προσπάθεια on target! Ακόμα και στα… χασομέρια δεν βρέθηκε να πιεστεί από ένα γέμισμα ή μία στατική φάση. Η άμυνα και το ανασταλτικό της πλάνο ήταν τέλειο για 94 λεπτά και της χάρισε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκριση.

Η ευκαιρία του Αραούχο και το τέλειο πλάνο στην άμυνα
Καμία έκπληξη από τον Μανόλο Χιμένεθ όσον αφορά το σχήμα και την 11αδα της ΑΕΚ. Ενα σχήμα με τρία στόπερ (Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη) δύο μπακ-χαφ (Γκάλο, Λόπεζ) τους Σιμόες και Γαλανόπουλο στον άξονα και τους Χριστοδουλόπουλο, Λιβάια, Αραούχο να έχουν ελεύθερο ρόλο στην επίθεση.

Ενα πλάνο που λειτούργησε άψογα στο ανασταλτικό κομμάτι μιας και η ΑΕΚ έβγαλε το πρώτο 45λεπτο χωρίς να απειληθεί με κάποια προσπάθεια on target (μοναδική φάση ήταν αυτή του Πρόκοπ στο 7′) και συνολικά η Αούστρια με το 4-1-4-1 δεν μπορούσε όχι μόνο να πατήσει στην περιοχή της «Ενωσης» αλλά και να κρατήσει μπάλα.

Μάλιστα σ’ ένα πολύ κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο και από τις δύο ομάδες η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τις καλύτερες ευκαιρίες. Με το σουτ του Γαλανόπουλου στο 5′ (πέρασε άουτ) αλλά κυρίως με την φάση του Αραούχο που από την μικρή περιοχή δεν τελείωσε σωστά την φάση και την έστειλε ψηλά άουτ…

Συγκέντρωση στο πλάνο μέχρι το 94′!
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε το παραμικρό. Η ΑΕΚ δεν άφηνε την Αούστρια να πλησιάσει στην περιοχή της παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι πήραν την μπάλα στα πόδια τους. Το man to man του Λιβάια πάνω στον Χολσχάουζερ όταν ο δεύτερος έπαιρνε την μπάλα απέδωσε στο 100% με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην μπορούν να δημιουργήσουν.

Συγκέντρωση στο ανασταλτικό πλάνο η ΑΕΚ παίρνει 10 με τόνο. Προφανώς και θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα δημιουργικά και να τελειώσει το ματς, αλλά μιλάμε για ένα παιχνίδι τελικό που το ήθελε για να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Και το έκανε. Η Αούστρια δεν απείλησε για 90 λεπτά ποτέ την εστία του Τσιντώτα και η ΑΕΚ προκρίθηκε δίκαια στην επόμενη φάση.

Mvp: Γαλανόπουλος. Ο νεαρός μέσος έπαιξε για 90 λεπτά και ήταν παντού. Εκανε μόνο ένα λάθος στο πρώτο ημίχρονο αλλά ανούσιο στον χώρο του κέντρου. Μαζί με τον Σιμόες ήταν οι καλύτεροι της ΑΕΚ.

Αδύναμος κρίκος: Χολσχάουζερ. Πήρε όλες τις στατικές φάσεις της Αούστρια αλλά δεν ήταν καθόλου καλά τα χτυπήματά του.
Στο ύψος του: Λιβάια. Ο άνθρωπος που ήταν ο καλύτερος της επιθετικής τριάδας. Δεν μπόρεσε να απειλήσει αλλά δημιούργησε, κράτησε μπάλα και τα έκανε όλα σωστά.
Η γκάφα: Δεν υπήρχε καμία τέτοια. Ισως μόνο να την χρεώνεται ο Φινκ που δεν έπαιξε πιο επιθετικά στο τελευταίο 20λεπτο.
Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για την διαιτησία του Γκρεγκ Πόουσον
Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε χωρίς να ανησυχήσει καθόλου στο παιχνίδι. Δεν απειλήθηκε ποτέ στο ματς. Δεν πιέστηκε ποτέ στο ματς. Μπορεί να μην έβαλε ένα γκολ που θα της έβγαζε το άγχος αλλά και πάλι το ανασταλτικός της πλάνο ήταν τέλειο και τέτοιο που της έδωσε την πρόκριση για τους «32».

Οι συνθέσεις:
Αούστρια Βιέννης (Τόρστεν Φινκ): Πεντζ, Καντίρι, Σερμπέστ, Σάλαμον (89′ Σαρκάρια), Μπλαουνστάινερ, Χολσχάουζερ, Αλχασάν, Πρόκοπ, Πιρές, Ταζούρι (72′ Βενούτο), Φριζενμπίχλερ (77′ Μονσάιν)
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπεζ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (64′ Μπακασέτας), Λιβάια (90′ Κονέ), Αραούχο (73′ Κλωναρίδης)

Η αξιέπαινη πρωτοβουλία της Original 21 είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα αφού η Μυρτώ κατάφερε τελικά να ταξιδέψει στη Βιέννη. Η κοπέλα που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα με την περιπέτεια της, ήταν εκεί για να δει την αγαπημένη της ομάδα και να χαρεί για την πρόκριση, με την ΠΑΕ ΑΕΚ να ανεβάζει στο facebook την σχετική φωτό (κεντρική), γράφοντας: «Η Μυρτώ της ΑΕΚ κοντά στην αγαπημένη της ομάδα στην παγωμένη Βιέννη».

Η ΑΕΚ προκρίθηκε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και η Ενωση μέσω των social media έστειλε το δικό της… μήνυμα μετά τη λήξη του αγώνα της Βιέννης.

Πηγή: gazzetta.gr

The post Στους «32» του Europa League η ΑΕΚ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα