Στουρνάρας: Είναι ακόμη νωρίς για να βγει η Ελλάδα στις αγορές

20:39 11/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο διοικητής της ΤτΕ προειδοποιεί ότι θα έρθει νέο μνημόνιο εάν δεν αποσαφηνιστούν τα μέτρα για ελάφρυνση του χρέους.

Θεωρεί ότι είναι νωρίς για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές φέτος και καλεί την κυβέρνηση να επικεντρωθεί στις ιδιωτικοποιήσεις, προκειμένου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Wall Street Journal σημείωσε ότι, η

Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε μια-δύο εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε μια αργότερη έξοδο της χώρας στις αγορές ομολόγων.

Μιλώντας ειδικά για την έξοδο της χώρας στις αγορές ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την χώρα μετά την τελευταία συμφωνία του Eurogroup, αλλά θεωρεί ότι θα πρέπει να γίνουν και άλλα πράγματα που θα δείξουν ότι η Ελλάδα είναι φιλική προς τους επενδυτές.

Ο διοικητής της ΤτΕ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου μνημονίαου. «Εάν οι εταίροι της Ελλάδας δεν καταφέρουν να αποσαφηνίσουν τη θέση τους για το χρέος και εάν η Ελλάδα δεν μπορέσει να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές με λογικά επιτόκια εξαιτίας αυτού, τότε φοβάμαι ότι θα είναι αναπόφευκτο άλλο ένα πρόγραμμα διάσωσης», σημείωσε προσθέτοντας: «Αλλά κανείς δεν το θέλει αυτό».

Μιλώντας για την ένταξη της Ελλάδας στο Πρόγραμμα Ποσοστικής Χαλάρωσης (QE), σημείωσε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να αλλάξει ακόμη γνώμη και να εξετάσει την αγορά ελληνικού χρέους φέτος, υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις και ότι οι πιστωτές θα καταλήξουν σε συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Υπάρχει πολύς χρόνος, γιατί η λήξη του QE δεν θα έλθει αιφνιδίως», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα