Στο σκαμνί βουλευτές της Χ.Α για την επίθεση στο «Συνεργείο»

09:03 25/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας προσέρχονται σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος, κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία στην επίθεση στον Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο» το βράδυ της 10ης Ιουλίου 2013 ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μάθημα αγγλικών.

Μαζί με τους δύο βουλευτές έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο άλλοι επτά κατηγορούμενοι που θα δικαστούν κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα

της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της οπλοφορίας.

Συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στην απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και στην απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας καθώς εμφανίζονται να βρίσκονται στο σημείο της επίθεσης.

Ομάδα περίπου 20 ατόμων που έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής και συμμετείχαν σε μοτοπορεία, κατηγορούνται ότι εισήλθαν στον χώρο και με λοστούς, κοντάρια και άλλα αντικείμενα, προκάλεσαν θραύση της εξωτερικής τζαμαρίας και φθορές σε εξοπλισμό της εγκατάστασης. Επιπλέον, επιτέθηκαν στον εκμισθωτή του χώρου Δ.Π., που τη στιγμή εκείνη βρίσκονταν στο εσωτερικό, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα