Στο σφυρί η πρώτη κατοικία – Διαμέρισμα 48 τ.μ. μίας άνεργης

08:51 10/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Στο σφυρί βγαίνει ένα διαμέρισμα 48 τ.μ. που ανήκει σε μία άνεργη 32χρονη γυναίκα η οποία επί επτά χρόνια πλήρωνε κανονικά το δάνειό της ενώ τώρα αδυνατεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τις τράπεζες καθώς είχε δάνειο συνδεδεμένο με ελβετικό φράγκο.

Όχι μόνο πλειστηριάζεται το σπίτι της, αλλά η κοπέλα αναγκάζεται να δέχεται στο σπίτι της τους μελλοντικούς πλειοδότες και να τους το δείχνει!

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», στην έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης που αφορά στο συγκεκριμένο

ακίνητο με ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου 2017, φαίνεται πως πρόκειται για κατοικία στη λαϊκή περιοχή Γιαννιτσά της δυτικής Θεσσαλονίκης. Η ιστορία ξεκινά το 2006, όταν η νεαρή τότε δανειολήπτρια έλαβε στεγαστικό δάνειο ύψους 90.000 ευρώ από την Τράπεζα Millennium για την αγορά ενός σπιτιού επιφανείας μόλις 48,08 τ.μ. στη δυτική Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελεί μέχρι και σήμερα την πρώτη κατοικία της, με τη σημερινή αξία του να φτάνει τα 58.000 ευρώ.

Νεαρή εργαζόμενη τότε και υπό διαφορετικές οικονομικές συνθήκες, η οφειλέτρια, όπως πολλοί άλλοι άλλωστε, αποφάσισε να επενδύσει τα λιγοστά χρήματά της στην εξασφάλιση στέγης, με την αποπληρωμή του δανείου να την έχει εγγυηθεί ο πατέρας της.

Έως το 2013 και ενώ η οικονομική κρίση στη χώρα μετρούσε ήδη τρία χρόνια, το επίμαχο δάνειο αποπληρωνόταν κανονικά με τη βοήθεια των γονέων της. Στη συνέχεια, όμως, και υπό το βάρος της απώλειας της εργασίας της Δ.Β., αλλά και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η οικογένειά της, η εξυπηρέτηση του δανείου από πλευράς της κατέστη αδύνατη λόγω, πρώτον, της οικονομικής κρίσης και, δεύτερον, της υπέρογκης αύξησης της δόσης κατά 40% με την αιτιολογία ότι το δάνειο συνήφθη με ρήτρα ελβετικού φράγκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα