Προβάδισμα Bremain δείχνουν τα προγνωστικά – Παραδέχεται την ήττα ο Φάρατζ

00:19 24/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Μικρό προβάδισμα στο Bremain έναντι του Brexit δίνουν οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις. Ωστόσο το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι τόσο ψηλό που μπορεί να διαμορφώσει την τελευταία στιγμή οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Οι κάλπες έκλεισαν τα μεσάνυχτα Πέμπτης προς Παρασκευή (ώρα Ελλάδος). Τα βρετανικά κανάλια δε θα διενεργήσουν exit polls.

Σύμφωνα

με έρευνα της εταιρείας YouGov που διεξήχθη την Πέμπτη και δημοσιεύθηκε μόλις έκλεισαν οι κάλπες, η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προηγείται με το 52%, ενώ η εκστρατεία υπέρ του Brexit συγκεντρώνει το 48%. Μιλώντας στο Sky News, που μεταδίδει την έρευνα, ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ παραδέχθηκε ότι «φαίνεται πως η παραμονή έχει το προβάδισμα».

Υπολογίζεται ότι πάνω από 46 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για δημοψήφισμα στη Βρετανία.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, οι κάλπες θα μεταφερθούν στα 382 σημεία καταμέτρησης που έχουν στηθεί σε Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία. Υπάρχει επίσης ένα κέντρο καταμέτρησης στην Βόρειο Ιρλανδία και ένα στο Γιβραλτάρ.

Πάντως οι αγορές φαίνεται ότι έχουν ήδη προεξοφλήσει ότι η Βρετανία δεν γυρίσει την πλάτη της στην Ευρώπη, με την στερλίνα να κάνει ράλι ανόδου και μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κλείνουν σαφώς ενισχυμένα. Η Wall Street έδειξε επίσης ότι δεν ανησυχεί για ανεξέλεγκτες καταστάσεις, καθώς οι αμερικανικοί δείκτες εμφάνισαν κέρδη άνω του 1%.

Στις Βρυξέλλες προετοιμάζονται για μια μακρά νύχτα. Φαίνεται πάντως ότι ένα ασφαλές τελικό αποτέλεσμα δε θα γίνει γνωστό πριν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα