Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο Γάλλος πρόεδρος – Στις 16.00 η αποχώρησή του (ΒΙΝΤΕΟ)

11:20 8/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Ενώ η σύζυγός του περιηγείται στην Αρχαία Αγορά συνοδεία της Σίσσυς Παυλοπούλου, ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέπτεται το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό βρέθηκαν στον 8ο όροφο του κτηρίου.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας και ο Εμανουέλ Μακρόν απηύθυναν ομιλία σε επικεφαλής ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «μετά από επτά χρόνια κρίσης που ανέδειξε τις αδυναμίες της Ευρώπης και δημιούργησε

μια πολύ αρνητική κατάσταση για τη χώρα μου σήμερα με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα γυρίζει σελίδα. Αυτή η νέα εποχή μας καλεί να σχεδιάσουμε ένα μέλλον πιο δημιουργικό που δεν θα έχει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος».

Σύμφωνα με το αυστηρό πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου, στις 11:45 συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, θα επισκεφθούν τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, όπου θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Στις 12:00-13:15 θα παραθέσουν δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας και στις 13:30-14:45 θα ακολουθήσει γεύμα του Εμανουέλ και της Μπριζίτ Μακρόν με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Στις 14:45-15:15, ο κ. Μακρόν θα συναντηθεί με εκπροσώπους ελληνικών και γαλλικών ΜΜΕ.

Στις 15:15 θα αναχωρήσει μαζί με τη σύζυγό του για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου στις 16.00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα