Στο 30% ο Σύριζα, σύμφωνα με νέο γκάλοπ

21:21 24/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Εντυπωσιακή άνοδο του Σύριζα, την εκλογική δύναμη του οποίου εκτιμά στο 30%, καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Public Issue. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 2 μονάδες εν σχέσει με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, ενώ ο ίδιος ο κ. Τσίπρας

βλέπει τα ποσοστά της δημοτικότητάς του να ανεβαίνουν στο 49% (συν τρεις μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση).

Η εκλογική δύναμη της ΝΔ εκτιμάται στο 26% (είναι αυξημένη και αυτή κατά 2 μονάδες), ενώ οι θετικές κρίσεις για το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά βρίσκονται στο 36%.

Αυξημένα εμφανίζονται και τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ κατά 2,4 μονάδες (εκτιμάται σήμερα στο 15,5%), ενώ οι θετικές γνώμες για το Βαγγέλη Βενιζέλο είναι 34%.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου εμφανίζουν πτώση (είναι 8%), όπως και το ΚΚΕ (5%) και η Χρυσή Αυγή (4%), ενώ σταθερά εμφανίζονται τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη (6,5%).

Στο όριο του 3%, που εξασφαλίζει είσοδο στη Βουλή, καταγράφεται η «Δημιουργία Ξανά» του Θάνου Τζήμερου και του Στέφανου Μάνου.

Η δημοσκόπηση της Public Issue έγινε για λογαριασμό του Σκάι και δεν αφορά πρόθεση ψήφου, αλλά την εκτίμηση εκλογικής επιρροής που κάνει η εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα