Στις φλόγες η Ζάκυνθος για τρίτη ημέρα – Ολονύκτια μάχη με τη φωτιά

08:54 28/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Για τρίτη ημέρα εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που κατακαίει τη Ζάκυνθο προκαλώντας μεγάλη καταστροφή στον φυσικό πλούτο του νησιού ενώ έχει απειλήσει ακόμη και χωριά φτάνοντας στις αυλές σπιτιών και καταστημάτων.

Στο χωριό Μαριές δόθηκε εντολή εκκένωσης καθώς οι φλόγες έφθασαν σε απόσταση αναπνοής, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες γύρω από τα σπίτια. Οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, επιλέγοντας να μείνουν εκεί και μαζί με τους πυροσβέστες να δώσουν τη μάχη με τις

φλόγες για να τα σώσουν.

Με το ξημέρωμα εναέρια μέσα, τρία καναντέρ και ένα ελικόπτερο, επιχειρούν να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Στην περιοχή επιχειρούν 96 πυροσβέστες με 42 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο, ενώ σήμερα το πρωί ανμένεται να έρθουν στο νησί ενισχύσεις της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα και 60 πυροσβέστες.

Η βόρεια πλευρά της Ζακύνθου έχει παραδοθεί στις φλόγες, που έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσος και ελαιώνες, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε αποθήκες και άλλα οικήματα. Ωστόσο, δεν έχουν καταγραφεί προς το παρόν καταστροφές σε σπίτια.

Keywords
Τυχαία Θέματα