Στην τσιμπίδα της Εφορίας η χήρα του Μπάρκουλη – Κραυγή απόγνωσης

15:28 26/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Κραυγή απόγνωσης από τη χήρα του αείμνηστου γόη του λληνικού κινηματογράφου Ανδρέα Μπάρκουλη καθώς η Εφορία της ζητεί να καταβάλει περίπου 30.000 ευρώ.

«Μου ζητούν 28.000 ευρώ από την Εφορία και δεν έχω να τα πληρώσω» λέει με δηλώσεις της στην «Espresso» και αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το νέο δράμα που περνάει: «Αντί να βγει η σύνταξη του Ανδρέα, που θα είναι 300 ευρώ και θα έχουμε ένα μικρό βοήθημα, οι άθλιοι της κυβέρνησης μου έστειλαν… μπουγιουρντί να πληρώσω 14.000 ευρώ εγώ και άλλα 14.000 ο γιος μου, ο Νικόλας.

Ο λόγος; Το 2012 κάποιοι άσχετοι στο υπουργείο Οικονομικών καταχώρισαν τον Ανδρέα Μπάρκουλη ως επιτηδευματία, δηλαδή ελεύθερο επαγγελματία, που εργαζόταν με μπλοκάκι. Θα τρελαθούμε, μου φαίνεται… Ο Ανδρέας, που από το 1995 είναι συνταξιούχος και τα τελευταία χρόνια ήταν κατάκοιτος με άνοια και μετακινείτο μόνο με αναπηρικό καρότσι. Πού δούλευε και δεν το ξέρω;» λέει αγανακτισμένη.

«Με ρώτησαν εμένα πώς πέρασα το Πάσχα; Ρώτησαν το παιδί μου πώς μεγαλώνει; Αν είχαμε να φάμε;» προσθέτει με τον ίδιο έντονο τόνο.

Όπως ισχυρίζεται η Μαίρη Μπάρκουλη, ο σύζυγός της έκλεισε το μπλοκάκι του στην Εφορία πριν από πολλά χρόνια.

«Δεν θα το αφήσω έτσι το θέμα. Αν ήξερα ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έκανα -εντός τεσσάρων μηνών που προβλέπει ο νόμος- αποποίηση κληρονομιάς, έτσι ώστε να μην εισπράττω από τον “Διόνυσο” τα δικαιώματα του Ανδρέα από τις ταινίες του. Μιλάμε για μικροποσά, τα οποία όμως κι αυτά υφίστανται φορολόγηση 20%. Είναι τόσο άσχετοι που μέχρι το 2011 ο Ανδρέας είχε επιστροφή από την Εφορία και ένα χρόνο μετά ένας ανήμπορος άνθρωπος άρχισε να τους χρωστά. Τι λέει γι’ αυτό το υπουργείο Πολιτισμού και η κυρία Κονιόρδου; Ντροπής πράγματα!» ξεσπάει η Μαίρη Μπάρκουλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα