Στην Κύπρο 11 κούτες με 134 φακέλους του «Φακέλου της Κύπρου»

20:04 13/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Έντεκα αριθμημένες κούτες με 134 φακέλους- αντίγραφα του αρχείου του Φακέλου της Κύπρου έφτασαν στην Κύπρο σήμερα από την Ελλάδα και πλέον βρίσκονται σε τρία ειδικά δωμάτια της Βουλής.

Εκεί, αύριο, σε ειδική εκδήλωση, ο πρόεδρος της Βουλής

των Ελλήνων Νίκος Βούτσης, θα παραδώσει και επισήμως τα αντίγραφα.

O Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, κατά την παραλαβή του Φακέλου της Κύπρου, τόνισε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προς την αλήθεια. Πρόσθεσε, παράλληλα, ότι αναμένουμε και από άλλους φορείς της Ελλάδας, πως θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης, χαρακτηρίζει την αυριανή μέρα ως «συνάντηση με την Ιστορία». Το υλικό, που θα παραδοθεί, αναφέρει ο κ. Συλλούρης, «φωτίζει και μαρτυρεί πτυχές της κυπριακής τραγωδίας, τερματίζοντας μια εκκρεμότητα 43 χρόνων και αποκαθιστώντας παράλληλα μια οιονεί ηθική τάξη για τον λαό μας».

Το Αρχείο της Βουλής των Ελλήνων, σημειώνει ο κ. Συλλούρης, «θα αξιοποιηθεί με υπεύθυνο και επιστημονικό τρόπο για να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερο φως στα γεγονότα της τραγωδίας της Κύπρου».

Επίσης, προσθέτει, ότι το Αρχείο χρειάζεται μεγάλη συμπλήρωση και θεωρεί «πως την κίνηση της Βουλής των Ελλήνων και του προέδρου της, Νικόλαου Βούτση, θα ακολουθήσουν και άλλοι θεσμοί της Ελλάδος, που κατέχουν στοιχεία για την κυπριακή τραγωδία του 1974».

Πηγή: sigmalive.com

Keywords
Τυχαία Θέματα