Στην Αθήνα ο Γκίντερ Έτινγκερ τη Δευτέρα

12:12 27/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Στην Αθήνα θα βρίσκεται τη Δευτέρα ο Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία Γκίντερ Έτινγκερ με επίκεντρο τη στήριξη της Ελλάδας για την προώθηση της ψηφιακής οικονομίας, μια από τις πρώτες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Ετινγκερ θα συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής, Ιωάννη Ταφύλλη το πρωί στις 09.30 και ακολούθως,

θα συνομιλήσει με εκπροσώπους της ελληνικής βιομηχανίας σε συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Τηλεπικοινωνίες και Ψηφιακή Ανάπτυξη».

Στη συνέχεια, ο Επίτροπος Ετινγκερ θα συναντηθεί με στελέχη του Oργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) που εδρεύει στην Αθήνα.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει τη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου που θα προσελκύει και θα διευκολύνει τις επενδύσεις στη συνδεσιμότητα, την πλήρη ανάπτυξη των συστημάτων 5G, τη δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο έως το 2020 αλλά και την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας. Όλες αυτές οι πολιτικές βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης και αναμφίβολα θα βρεθούν στον επίκεντρο των συζητήσεων του Επιτρόπου Έτινγκερ την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα» δήλωσε ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, προσθέτοντας ότι «είναι η πρώτη επίσκεψη του Επιτρόπου με το χαρτοφυλάκιο αυτό, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα, μια χώρα την οποία γνωρίζει καλά και στηρίζει σταθερά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα