Στην Αθήνα ο «άρχοντας των κρίκων»: Κομμάτι του μεταλλίου ανήκει στους Έλληνες

12:31 25/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Με χειροκροτήματα, επευφημίες, αγκαλιές έγινε δεκτός ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο Λευτέρης Πετρούνιας που έφθασε στο αεροδρόμιο ΕΛ. Βενιζέλος λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι.

Φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου προσέφερε ανθοδέσμες στον «άρχοντα των κρίκων» που δέχθηκε να φωτογραφηθεί με όσους του ζήτησαν, χαμογελώντας ευτυχισμένος.

«Τα πράγματα ήρθαν όπως τα ονειρευόμουν και για αυτό είμαι πολύ ευτυχισμένος. Εχουμε περάσει δύσκολα χρόνια μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και πολλές αποτυχίες.

Πρώτα αποτύχαμε και μετά επιτύχαμε» δήλωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας ενώ σημείωσε πως:

«Ένιωσα υπερήφανος που είδα τη σημαία μας και άκουσα τον εθνικό μας ύμνο μέσα στο στάδιο» συνέχισε ο Ολυμπιονίκης. Ο Λευτέρης Πετρούνιας σημείωσε ότι ένιωσε περήφανος επίσης που ο κόσμος στάθηκε προσοχή για τον ελληνικό εθνικό ύμνο, ενώ αποκάλυψε ότι στα άμεσα σχέδιά του είναι οι διακοπές.

«Από την αρχή το έχω πει, ήταν η πρώτη μου επιθυμία το να φέρω αυτό το μετάλλιο. Ένα κομμάτι αυτού του μεταλλίου ανήκει στον κόσμο, στους Έλληνες. Δέχομαι ευχές κάθε ημέρα. Είμαι πολύ ευτυχισμένος και ήρθαν τα πράγματα όπως τα ευχόμουν μαζί με τον προπονητή μου» σημείωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης.

«Είναι πολύ περίεργη η στιγμή της προσγείωσης. Σε άλλες περιπτώσεις θα έκανα ένα με δύο βήματα, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν με κουνούσε τίποτα. Ένιωσα υπερήφανος για τον Εθνικό ύμνο και αυτές τις στιγμές χρειαζόμαστε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Πίσω από ένα τέτοιο μετάλλιο κρύβεται ο χαρακτήρας ενός αθλητή. Ο αθλητής πρέπει να είναι υπόδειγμα για τα νέα παιδιά και το δείχνει μέσω του χαρακτήρα του. Η μεγαλύτερη μου ευχή από όταν ήμουν μικρός ήταν να ξυπνήσω και να είναι το άθλημα σε ανταπόκριση όπως το ποδόσφαιρο. Ξέρω ότι δεν θα γίνει αυτό, αλλά τουλάχιστον το πλησιάσαμε. Η επόμενη ημέρα είναι η ημέρα των διακοπών και θα επιστρέψουμε για μια δυνατή τετραετία. Αυτό είναι το έναυσμα για μια δυνατή τετραετία. Αυτός είναι ο στόχος, να έχουμε μια με δύο δυνατές τετραετίες. Αρχικός στόχος είναι η πρώτη τετραετία» πρόσθεσε και τόνισε: «Η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Εμείς θέλουμε περισσότερη στήριξη βέβαια. Ακόμα και σε μια τόσο δύσκολη εποχή φέραμε τόσα μετάλλια, με περισσότερη στήριξη πιστεύουμε ότι θα κάνουμε θαύματα. Κάναμε κλήρωση για την τελετή λήξης. Η Κατερίνα είναι τεράστια αθλήτρια και προσωπικότητα και συνεργαζόμαστε κιόλας».

Keywords
Τυχαία Θέματα