Στη Βουλή σήμερα το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες

08:49 19/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Κατατίθεται σήμερα Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ήδη το νομοσχέδιο διαβίβασε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, προκειμένου να λάβει την απαιτούμενη οικονομική έκθεση. Το νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί άμεσα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές προς επεξεργασία και

να ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

«Τηρούμε την δέσμευσή μας. Ελπίζω να τηρήσετε κι εσείς τη δέσμευσή σας να ψηφίσετε τη μεγάλη τομή για το πολιτικό σύστημα. Σας βλέπω ανήσυχους» είπε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Στο εν λόγω νομοσχέδιο, εκτός από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, θα εμπεριέχεται και η σύσταση θυγατρικής της ΕΡΤ, η οποία με βάση τον νόμο της ίδρυσής της, γίνεται και πάροχος ψηφιακού δικτύου.

Επίσης, το νομοσχέδιο θα ρυθμίζει θέματα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, θα συγκροτεί το Εθνικό Συμβούλιο Επικοινωνιακής Πολιτικής και θα ιδρύει Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων.

Keywords
Τυχαία Θέματα