Στη Βουλή εκκρεμότητες στα προαπαιτούμενα

23:54 7/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Αμεσα προχωρά η κυβέρνηση στην νομοθέτηση με τη μορφή τροπολογιών όσων ανοικτών θεμάτων υπάρχουν στα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, όπως ενημέρωσαν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την κίνηση αυτή επιχειρείται να αρθούν όλες οι εκκρεμότητες ώστε στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου να υπάρχει ως μόνο

ανοικτό θέμα το ελληνικό χρέος.

Οι κινήσεις γίνονται ενόψει και της συνεδρίασης του EwG που θα γίνει την Πέμπτη και στην οποία θα εξεταστεί η πορεία των προαπαιτούμενων.

Όπως έγγραψε το Euro2day.gr από το πρωί η εβδομάδα ξεκίνησε με 18 εκκρεμότητες στη λίστα των προαπαιτούμενων. Μεταξύ των βασικότερων, αναφέρουν αρμόδιες πηγές, περιλαμβάνονται εκκρεμότητες που αφορούν στο Ελληνικό, στην προκήρυξη του διαγωνισμού πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ, στην εκπόνηση ενός πλάνου είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών 2,4 δισ. ευρώ από τη ΔΕΗ, κυρίως από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Θολό παραμένει το τοπίο αναφορικά με τις διορθώσεις τις οποίες έχει απαιτήσει το ΔΝΤ σχετικά με τις προβλέψεις επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων. Στην αιτιολογική έκθεση του τελευταίου εφαρμοστικού νόμου, υπήρξε αναφορά σε επαναφορά των αρχών της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης από τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν ο νόμος στο άρθρο 16 ορίζει ότι διατηρούνται σε αναστολή έως τη λήξη του προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα