Στη στρατηγική κέρδισε ο Χάμιλτον

09:26 15/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Η καλή εκκίνηση του Σεμπάστιαν Φέτελ τον έφερε στην πρώτη θέση γι’ αρκετούς γύρους. Ο Γερμανός είχε την ευκαιρία για την τρίτη του νίκη στη σεζόν, όμως η Ferrari του χάλασε τα σχέδια, καθώς η στρατηγική ήταν λανθασμένη και αντίθετη από αυτή της Mercedes. Η Scuderia έβαλε πρώτα τη μαλακή γόμα και μετά τη μέση, απόφαση που ήταν σημαντική για την εξέλιξη του αγώνα.

Έτσι, ο Φέτελ, παρά την υπερπροσπάθειά του και τις μάχες που έδωσε, δεν μπόρεσε να διατηρηθεί μπροστά

από τον Λιούις Χάμιλτον, με τον Βρετανό να επιστρέφει στις νίκες και να μειώνει τη διαφορά στη βαθμολογία, τη στιγμή που η Mercedes πήρε μία μικρή… ανάσα στους κατασκευαστές. Μάλιστα, οι δυο τους είχαν μείνει μόνοι τους, αφού οι Κίμι Ραϊκόνεν και Βαλτέρι Μπότας εγκατέλειψαν.

Ο Φινλανδός της Ferrari είχε επαφή με αυτόν της Mercedes και εν συνεχεία με τον Μαξ Φερστάπεν για να σπάσει η μπροστινή αριστερή ανάρτηση και να τεθεί εκτός, όπως και ο Ολλανδός της Red Bull. Όσο για τον νικητή της Ρωσίας, όδευε για μία ακόμα παρουσία του στο βάθρο, όμως είδε τον κινητήρα του να… παραδίδει πνεύμα.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ανέβηκε στο πόντιουμ για πρώτη φορά φέτος. Από εκεί και πέρα, ακολούθησαν οι Σέρχιο Πέρεζ, Εστεμπάν Οκόν, με τη Force India να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα της ιστορίας της, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν τα αφεντικά της.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα