Στη Μυτιλήνη σήμερα Τσίπρας – Σουλτς

08:45 5/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Τη Μυτιλήνη επισκέπτονται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Κατά την επίσκεψή τους, οι δύο άνδρες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι τοπικές αρχές και οι εθελοντικές οργανώσεις για την υποδοχή

και την φιλοξενία των προσφύγων.

Η κατάσταση είναι εκρηκτική στο νησί καθώς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, λόγω της απεργίας των ναυτεργατών, στο νησί βρίσκονται παγιδευμένοι περισσότεροι από 15.000 πρόσφυγες που έχουν καταγραφεί και πιστοποιηθεί. Όσοι διαθέτουν χρήματα διαμένουν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια της ευρύτερης περιοχής και οι υπόλοιποι μεταξύ των οποίων χιλιάδες γυναίκες και παιδιά μένουν στους δρόμους, σε δημόσιους χώρους και πάρκα και σε σκηνές στο λιμάνι της πόλης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λέσβου δήλωσε πως ενώ αντιλαμβάνεται το δίκαιο των αιτημάτων των ναυτεργατών, εν τούτοις δεν μπορεί να είναι όμηροι των αιτημάτων τους ούτε οι χιλιάδες των μεταναστών, ούτε οι τοπικές κοινωνίες που δοκιμάζονται. Κάλεσε δε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των απεργών.

Keywords
Τυχαία Θέματα