Στη φυλακή ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης – Κρίθηκε προφυλακιστέος

08:45 24/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 32χρονος Σύρος, φερόμενος τζιχαντιστής, καθώς ο ανακριτής διέταξε την προσωρινή κράτησή του.Η δικηγόρος υπεράσπισής του είπε ότι μέσα σε πέντε ημέρες θα παραδώσει περισσότερα στοιχεία ότι ο πελάτης της ανήκε στον ελεύθερο Συριακό Στρατό και δεν έχει σχέση με τον ISIS.

Όσον αφορά στη ζωή του στη Συρία και τη δράση του, ο 32χρονος είχε αποκαλύψει στα στελέχη της υπηρεσίας ασύλου, που του πήραν την πρώτη συνέντευξη μόλις έφτασε μαζί

με την οικογένεια του στο Φαρμακονήσι, σύμφωνα με το ελληνικό CNN, ότι ο ίδιος υπηρετούσε στην προσωπική ασφάλεια του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, πριν ενταχθεί στους κόλπους της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Αναφερόμενος στη δράση του τότε, φέρεται να είπε πως το 2006 ήταν στην ασφάλεια του προέδρου της Συρίας, έως το 2011 που προσχώρησε στον ελεύθερο συριακό στρατό και ακολούθως το 2012 εντάχθηκε στο μέτωπο αλ Νούσρα, παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.

Λίγο καιρό αργότερα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ όπως υποστηρίζει, για περίθαλψη. Στον ISIS εντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2014, όπου και πολέμησε έως τον Μάρτιο του ίδιου έτους αλλά αποχώρησε, όπως είπε, επειδή του ζήτησαν να μεταφέρει οκτώ άτομα μαχητές στην Ευρώπη.

Σχετικά με τον τραυματισμό του εξήγησε ότι αυτός προκλήθηκε κατά τη διάρκεια μίας μάχης όπου χτύπησε στο κεφάλι. Αναφέρθηκε και στη διετή διαμονή του στην Τουρκία όπου διέμενε σε ένα σπίτι στα Άδανα μαζί με άλλα πέντε άτομα. Όπως ισχυρίστηκε είχαν μαζί τους τουλάχιστον 800.000 δολάρια που προορίζονταν για την αγορά ταξιδιωτικών εγγράφων και για τον χρηματισμό κρατικών παραγόντων.

Για να καταφέρει να διαφύγει στην Ελλάδα είπε ότι πλήρωσε 500 δολάρια σε έναν Τούρκο αστυνομικό στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και στη συνέχεια πήγε να βρει τη σύζυγό του, η οποία πλέον φαίνεται να ανασκευάζει την καταγγελία της περί ενδοοικογενειακής βίας, και το παιδί του στην Κωνσταντινούπολη. Από εκεί έφτασαν με βάρκα στο Φαρμακονήσι και στη συνέχεια στον Πειραιά. Με την οικογένειά του πήγαν στη συνέχεια στην Ειδομένη, ενώ όταν έκλεισαν τα σύνορα αναγκάστηκαν να μεταβούν σε δομές φιλοξενίας ΜΚΟ στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με τις φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα όπου ο φερόμενος τζιχαντιστής ποζάρει με βαρύ οπλισμό, η συνήγορός του επισημαίνει ότι δεν προκύπτει από αυτές ότι ήταν μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς ποζάρει με ακάλυπτο πρόσωπο, φορά διαφορετική στολή από αυτή του ISIS και δεν κρατά το λάβαρο του της οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα