Σταθάκης: ΕΚΑΣ και εγγυημένα κόκκινα δάνεια τα «αγκάθια»

09:58 26/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, σημείωσε πως το ΕΚΑΣ και η πώληση των «κόκκινων» δανείων που έχουν εγγύηση του Δημοσίου είναι δύο από τα συμπληρωματικά «αγκάθια» που παραμένουν στο τραπέζι, προκειμένου να κλείσει οριστικά η πρώτη αξιολόγηση.

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε πως η Αθήνα δεν δέχεται να πωληθούν σε επενδυτικά ταμεία (funds) τα «κόκκινα» δάνεια που είναι εγγυημένα από το ελληνικό κράτος, τα οποία ανέρχονται σε περίπου

1,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως είπε, η ελληνική πλευρά έχει προτείνει στους θεσμούς την απόσυρση της εγγύησης του Δημοσίου, ή διαφορετικά θα πρέπει να βρεθεί ένα «ενδιάμεσο» σύστημα.

Όσον αφορά στο ΕΚΑΣ, ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε βέβαιος πως «θα βρεθεί λύση», υπό τη σκιά πληροφοριών πως οι εταίροι ζητούν την ταχύτερη κατάργησή του.

Αναφερόμενος στη συμφωνία του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ποσό 7,5 δισεκ. ευρώ που προορίζεται άμεσα για την Ελλάδα, αν και παραδέχτηκε ότι με δεδομένες τις υποχρεώσεις της χώρας μας η δόση δεν δίνει «μαξιλαράκι».

Διαβεβαίωσε πάντως ότι με τα χρήματα αυτά έως το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν εξοφληθεί όλες οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα