Στάινμαγερ προς Αθήνα: Θα χρειαστούν επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις

09:02 7/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Πριν καν φθάσει στην Αθήνα, ο Γερμανός Πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, φρόντισε με συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή, να στείλει αυστηρό μήνυμα στη χώρα μας, τονίζοντας ότι για να έρθει η ανάπτυξη χρειάζεται να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα δεν έχει φθάσει ακόμα στο τέλος της διαδρομής. Θα χρειαστούν επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις, ακόμη και εάν οι οικονομικοί δείκτες βελτιώνονται» δηλώνει χαρακτηριστικά

Ο

Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ πρόσθεσε ότι το ζητούμενο είναι οι μεταρρυθμίσεις να επιφέρουν μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη και ταυτόχρονα κοινωνική συνοχή.

Τέλος, στην ίδια συνέντευξη αποδοκιμάζει ως «απαράδεκτη και αναξιοπρεπή» την επιθετική ρητορική της Τουρκίας, τονίζει όμως ότι «δεν πρέπει να γκρεμίζουμε τις γέφυρες που μας συνδέουν».
Επανέλαβε ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει λήξει για τη Γερμανία νομικά, με βάση το διεθνές δίκαιο. «Θα ευχόμουν, ανεξάρτητα από τις διαφορές αυτές, οι δύο πλευρές να εργαστούν μαζί, σε ευρωπαϊκό πνεύμα, για μια κοινά αποδεκτή ιστορική μνήμη, έχοντας το βλέμμα στραμμένο προπάντων στη νέα γενιά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, επισκέπτεται σήμερα τη χώρα μας και θα συναντηθεί το απόγευμα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου στην Αθήνα περιλαμβάνει επίσης συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα