Στα δικαστήρια Πειραιά ο χειριστής του ταχύπλοου – Επίθεση από τη θεία της 5χρονης

11:26 17/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Με τη διαδικασία του Aυτόφωρου και συνοδεία στελεχών του λιμενικού σώματος έφθασε νωρίτερα στα δικαστήρια του Πειραιά ο χειριστής του ταχύπλοου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων κι ένα 5χρονο παιδί.

Η θεία της 5χρονης που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα επιτέθηκε στον 78χρονο άνδρα δείχνοντας του φωτογραφία του αδερφού της που επίσης σκοτώθηκε και της ανιψιάς της φωνάζοντάς

του, δολοφόνε τι έκανες. Ίδια αντίδραση είχαν και οι συγγενείς των άλλων θυμάτων που ανέμεναν τον άνδρα για να εκφράσουν την οδύνη τους για την απώλεια των αγαπημένων τους από την αμέλειά του.

Τελικά ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα και θα κρατηθεί στο λιμεναρχείο Πειραιά.

Όσον αφορά στους τραυματίες, η 29χρονη Ουκρανή απέφυγε τον ολικό ακρωτηριασμό σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν, καθώς το πόδι της είναι βιώσιμο και η κατάσταση της ασθενούς σταθερή.

Η 29χρονη υπέστη βαριά συνθλιπτική κάκωση, αποκόλληση δέρματος και ανοιχτό κάταγμα αριστερού κάτω άκρου. Όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο είχε ακέραια αγγεία και νεύρα.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Αίγινας επικαλούμενος μαρτυρίες αυτοπτών τόνισε πως ο χειριστής του ταχύπλοου «έτρεχε πάρα πολύ λένε», επισημαίνοντας ότι την ώρα του δυστυχήματος δεν υπήρχε κανένα καιρικό πρόβλημα.

«Υπήρχε ορατότητα, δεν υπήρχε κυματισμός, είναι ανεξήγητο, απίστευτο ό,τι συνέβη σε μια απόσταση που δεν απέχει ούτε 1 μίλι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουρτζής.

Όπως τόνισε, το δρομολόγιο που έκανε το μικρό τουριστικό σκάφος, είναι ένα δρομολόγιο ρουτίνας. «Έχει συγκλονιστεί όλο το νησί όλη η Ελλάδα, δεν το πιστεύει κανένας» είπε.

«Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ τέτοιο περιστατικό, μας προβληματίζει πώς έγινε» τόνισε δήμαρχος, διευκρινίζοντας ότι από την Τετάρτη διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα