Στα χέρια της αστυνομίας 50χρονος παιδόφιλος

15:21 27/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένας 50χρονος παιδόφιλος, που κατηγορείται για τα κατ’ εξακολούθηση αδικήματα της αποπλάνησης παιδιών, πορνογραφίας ανηλίκων κάτω των 15 ετών, πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων, μαστροπείας ανηλίκου με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας με υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, καθώς και ασέλγειας σε ανήλικο έναντι αμοιβής.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία μητέρας ανήλικης στη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία, ο 50χρονος προσέγγισε την κόρη της, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής

δικτύωσης, το 2013.

Σύμφωνα με την καταγγελία, σε επανειλημμένες συναντήσεις τους σε διάφορους χώρους, προέτρεπε την κόρη της να προβεί σε ασελγείς πράξεις με άλλη ανήλικη, στις οποίες μερικές φορές συμμετείχε και ο ίδιος, με σκοπό τη φωτογράφηση και τη βιντεοσκόπηση.

Παράλληλα, ο δράστης μοίραζε τις καταγραφές αυτές και σε άλλους χρήστες του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδας και προγράμματος άμεσης επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο (Live Streaming). Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 50χρονος, μέσω προφίλ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, είχε προσεγγίσει και άλλη ανήλικη, από την οποία, με επανειλημμένες απειλές και ψυχολογική πίεση, είχε καταφέρει να αποσπάσει φωτογραφίες της και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Σε βάρος του σχηματίστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα