Στα 150.000 € οι ζημιές στην Ερμού – Απουσία της Πολιτείας, καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες

12:41 19/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Τα 150.000 ευρώ ξεπερνούν οι ζημιές στα καταστήματα στην Ερμού σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ενώ πολλοί εργαζόμενοι έχασαν ημερομίσθια. Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών απηύθυνε έκκληση προς την Πολιτεία να λάβει επιτέλους τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή του νόμου και την προστασία τόσο της σωματικής ακεραιότητας όσο και της περιουσίας των πολιτών.

Οι καταστηματάρχες κατήγγειλαν την απουσία της Πολιτείας

κατά τη διάρκεια των επεισοδίων λέγοντας ότι νοιώθουν απροστάτευτοι, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Την ώρα των επεισοδίων υπήρχαν διμοιρίες στη Νίκης, οι οποίες δεν αντέδρασαν… Οι νεαροί ανέβηκαν ανενόχλητοι από το Μοναστηράκι έως τη Νίκης καταστρέφοντας, με τους αστυνομικούς να αντιδρούν μόνο όταν φτάνουν κοντά στο υπουργείο Οικονομικών» είπαν οι καταστηματάρχες.

«Πληρώνουμε φόρους, συντηρούμε εργαζομένους, όμως είμαστε απροστάτευτοι» δήλωνε στον ΣΚΑΪ ένας έμπορος. «Κάνανε τη δουλειά τους και (οι αστυνομικοί) δεν έκαναν τίποτα, πουθενά η αστυνομία» ανέφερε ένας άλλος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, εκανε λόγο για αποκαρδιωτική εικόνα που έκανε κακό στη χώρα, γυρίζοντάς μας πίσω στο 2008 και το 2009. Επιπλέον, ζήτησε την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει οικονομική βοήθεια της Πολιτείας για τέτοιες καταστάσεις, με τους καταστηματάρχες να δικαιούνται 2.500 ευρώ κατά μέσο όρος. «Η βοήθεια μπορεί να δοθεί άμεσα. O πιο εμπορικός δρόμος της χώρας έγινε λαμπόγυαλα» είπε, επισημαίνοντας ότι η ζημιά για την τουριστική εικόνα της χώρας είναι μεγάλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα