Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας έχει κάψει όλο το πολιτικό του κεφάλαιο

21:22 30/4/2016 - Πηγή: Aixmi

«Το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει μέτρα και νόμους που βυθίζουν ακόμη περισσότερο την οικονομία. Παρά την πτώση των αξιών και των μισθών, οι επενδύσεις στη χώρα είναι μόνο το 10% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 20%. Επενδύσεις λοιπόν χρειάζεται η χώρα και όχι νέους φόρους» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη στην εφημερίδα «Realnews.

Σχετικά με τη σύγκρουση της κυβέρνησης με το ΔΝΤ ανέφερε: «Οι συγκρούσεις απαιτούν σχέδιο και όχι απλώς

εφηβική εκρηκτική διάθεση. Και θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι το ΔΝΤ είναι αυτό που σήμερα πιέζει για μείωση του ελληνικού χρέους. Και σε αυτό κοντράρεται με τον Σόιμπλε που δεν θέλει με τίποτα να κοπεί το χρέος μας».

Για το θέμα των συνεργασιών ανέφερε: «Το Ποτάμι δεν θα πάει ούτε στη ΝΔ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να ανατρέψουμε το παλιό σύστημα όχι να γίνουμε τσόντα του. Η Ελλάδα όμως για να βγει από την κρίση, θα χρειαστεί μεγάλες συμμαχίες. Συμμαχίες για μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τόνισε ότι οι εκλογές αυτήν τη στιγμή έχουν μεγάλο ρίσκο: «Η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από τα περίπου 6 δις που είναι να πάρουμε μετά την αξιολόγηση. Αν πάμε σε εκλογές αυτά τα λεφτά δεν θα έρθουν. Ο κ. Τσίπρας τόσους μήνες παίζει με την φωτιά. Αν δεν μπορεί να κάνει ούτε τα επείγοντα, τότε να έρθει στη Βουλή και να το πει. Και θα βρεθεί λύση. Ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουμε».

Στο ερώτημα για το ποιος θα ήταν πρωθυπουργός σε μια τέτοια κυβέρνηση είπε: «Όλα θα εξαρτηθούν από τις ανάγκες του τόπου. Λύσεις καρμπόν δεν υπάρχουν. Ούτε πρέπει να μας καθορίζουν τα μικροκομματικά συμφέροντα. Ο κ. Τσίπρας πάντως έχει κάψει όλο το πολιτικό του κεφάλαιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα