Σπίρτζης: Δεν θα χαθεί ούτε μια θέση εργασίας – Oι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν

11:15 5/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Για έξι ιδιωτικά κανάλια που ήταν παράνομα έκανε λόγο ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην ΕΡΤ. Ορισμένα από αυτά λειτουργούσαν με ελάχιστους δημοσιογράφους, ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών ο οποίος υποστήριξε ότι δε θα χαθούν θέσεις εργασίας τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν. Έχουμε ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Έχουμε προβλέψει ελάχιστο αριθμό εργαζομένων. Οι 400 θέσεις που προβλέπονται για κάθε κανάλι εθνικής εμβέλειας θα απορροφήσουν εργαζομένους, είπε χαρακτηριστικά. Όπως εκτίμησε, οι 400 θέσεις που

προβλέπονται, θα υπερκαλυφθούν και σημείωσε πως όσοι αγωνιούν από την αντιπολίτευση και τα κανάλια για τις θέσεις εργασίας εάν θέλουν μπορούν να κάνουν πρόταση να αυξηθεί ο ελάχιστος αριθμός εργαζομένων.

Άφησε επίσης αιχμές κατά συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών λέγοντας ότι δεν έδειξαν ευπρέπεια σε αντίθεση με άλλα κανάλια που πήραν μέρος στο διαγωνισμό και δεν αδειοδοτήθηκαν. Ο κ. Σπίρτζης είπε ότι το ποσό αλλά και η εμμονή της ΝΔ μάς δείχνουν πολλά πράγματα: Ποιος υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον και ποιος όχι.

Ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μαύρο, δεν έχει καμιά σχέση με την ΕΡΤ. Όταν κάποιος είναι παράνομος πρέπει να πάψει να λειτουργεί. Είχαν προσωρινές άδειες με συνεχή ανανέωση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.

Ξεκαθάρισε πως η Digea οφείλει μετά την πάροδο 90 ημερών να διακόψει την εκπομπή των σταθμών που δεν έχουν άδεια ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση απάντησε πως θεωρείται αυτονόητο ότι η Πολιτεία και η ανεξάρτητη αρχή που ελέγχει τη DIGEA, η ΕΕΤΤ, θα παρέμβει στην περίπτωση που δεν εφαρμοστεί ο νόμος. «Μια τόσο υπεύθυνη εταιρεία, όπως η DIGEA και μια ανεξάρτητη αρχή θα επιτρέψουν σε μη αδειοδοτημένους σταθμούς να συνεχίσουν να εκπέμπουν;», διερωτήθηκε ο κ. Σπίρτζης.

Απαντώντας στην κριτική για κατατμήσεις έργων που λαμβάνει εταιρεία συγγενούς του κ. Καλογρίτσα είπε ότι δεν ισχύουν και προσέθεσε πως για την ανάληψη έργων δόθηκε έκπτωση άνω του 50%. Αν εξυπηρετούμε τους φίλους για να αναλάβουν ένα έργο με εκπτώσεις 50% στον προϋπολογισμό του, τότε σε λίγο δεν θα μας λέει κανένας καλημέρα», είπε χαριτολογώντας ο κ. Σπίρτζης αποκρούοντας τις επικρίσεις. Κατηγόρησε δε την ΝΔ ότι με όλα αυτά ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα